Clujul e raiul hoților de lemne, o arată un raport al Ministerului Mediului care subliniază că aici au fost încheiate cele mai multe dosare penale pentru infracțiuni de furt de lemne, după Brașov, în acest an.
E vorba de un număr de 95 de dosare penale deschise la Cluj, cel mai mare număr din țară după Brașov cu 131 dosare și la mare distanță de alte județe cu număr mare de dosare penale deschise – Brașov cu 72, Covasna cu 71 și Timiș cu 58.
În total în țară în primul semestru al acestui an au fost deschise peste o mie de dosare penale, mai exact 1.052, pentru tăieri ilegale de lemne, după 106.000 de controale ale instituțiilor subordonate Ministerului Mediului.

actualdecluj.ro a cerut de la Ministerul Mediului raportul integral publicat azi și vom reveni cu informații.

Să precizăm, în primele trei luni ale acestui an un raport al Autorității Teritoriale de Ordine Publică arată că doar în primul trimestru numărul dosarelor penale întocmite a fost de 68, cu doar nouă persoane identificate și cercetate.

Controalele în păduri s-au ridicat la 244 de acțiuni în primele trei luni ale anului, ”pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos şi pe linia legalităţii transportului materialului lemnos”, arată ATOP. Un număr de 800 de vehicule au fost verificate, inclusiv căruțe. Rezultatul – 280 de metri cubi de material lemnos confiscat, în valoare de aproape 85.000 de lei, adică peste 17.700 de euro.

coral