Șeful Poliției Locale Marcel Bonțidean a anunțat că vor fi achiziționate camere video pentru măsurarea vitezei, acestea fiind amplasate în zonele din oraș unde au loc frecvent accidente rutiere. Locul acestora nu va fi unul fix, ele putând fi mutate dintr-o zonă în alta, în funcție de traficul rutier.
 

”Suntem în studiu pentru achiziționarea de camere fixe pentru măsurarea vitezei. Legislația în vigoare ne permite acest lucru, le permite celor de la Biroul Rutier să constate, însă noi ca și autoritate publică locală trebuie să venim în sprijinul lor. Aceste camere vor fi instalate, dar vom lua suficiente camere ca să îi descurajăm pe cei care astăzi încalcă regulile de circulație în municipiul Cluj-Napoca. Acestea vor fi achiziționate în urma unei analize pe care cei de la Poliția Rutieră au făcută și vor fi instalate unde sunt zone cu potențial risc de accidente. Ele vor fi mobile și vor putea fi mutate dintr-o parte în alta în funcție de cum se constată în trafic”, a declarat Bonțidean

De asemenea, orașul va fi împânzit cu camere de supraveghere, iar în dispeceratul Poliției Locale se va afla și un Polițist de la Poliția Națională, în acest fel putând fiind sancționați cei care încalcă legea.

”La această oră municipalitatea dispune de un dispecerat cu 320 de camere de supraveghere și în acest an vom da în folosință un nou dispecerat, iar numărul camerelor se va dubla sau se va tripla, dar vom monta atâtea camere câte sunt necesare în primul rând pentru a supraveghea traficul rutier, dar și siguranța cetățenilor. Toate zonele, inclusiv în cartierele noi, vor fi monitorizate cu astfel de camere de supraveghere. În dispeceratele poliției locale vor fi și reprezentanți ai poliției naționale, în urma discuțiilor purtate cu cei de la conducerea Inspectoratului Poliției Județene”, potrivit lui Bonțidean.

Sursa

coral