Meteorologii au emis vineri doua noi avertizari de vreme rea, care acopera toata tara mai putin 4 judete din nord-vest.

Este vorba despre un cod galben, care intra in vigoare vineri, la ora 12:00, si expira sambata, la ora 10, si care vizeaza manifestari de instabilitate atmosferica.

Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Meteorologii noteaza ca instabilitatea atmosferica se va mentine temporar accentuata si in urmatoarele zile, in cea mai mare parte a tarii.

ANM a emis si un cod portocaliu valabil de vineri de la ora 15:00 tot pana sambata, la ora 10:00. Acesta va aduce ploi abundente si instabilitate atmosferica, temporar deosebit de accentuata.

In cea mai mare parte a Munteniei si Dobrogei, nordul Olteniei, jumatatea de sud a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, va ploua torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 40…50 l/mp si pe arii restranse 60…80 l/mp.

In special in estul si sud-estul tarii vor fi vijelii, grindina de medii si mari dimensiuni si frecvente descarcari electrice.

coral