Ai descoperit vreodată un desen inofensiv realizat cu creta pe peretele casei tale? Sau simboluri ciudate pe cutia poștală din bloc? La descoperirea acestora, majoritatea oamenilor se gândesc automat la codul hoților. În ultima vreme, aceste presupuse semne secrete ale infractorilor au fost adesea discutate în mass-media. Dacă ai găsit simboluri ciudate pe ușă, este recomandat să suni urgent la poliție.

Simboluri ciudate pe ușă? Iată ce înseamnă!

Ați găsit simboluri ciudate pe ușă sau pe cutia poștală? Faceți o fotografie a simbolului și apoi raportați evenimentul la poliție. Dacă este vorba despre un cod al hoților, specialiștii ar putea să vă ofere câteva sfaturi cu privire la ce trebuie să faceți în continuare astfel încât locuința să nu vă fie prădată non-stop de hoți.

În peisajul mediatic circulă o mulțime de simboluri ale hoților. Printre acestea se numără mesaje de tipul „Casă bogată”, „Femeie în vârstă”, „Femeie singură”, „Casă greu accesibilă”. Toate aceste mesaje indică preocupările infractorilor privind sentimentul de securitate pe care îl au atunci când plănuiesc, de exemplu, un jaf, potrivit playtech.ro

Când hoții vor să fure lucruri dintr-o locuință, indiferent că este vorba despre o casă sau un apartament, obișnuiesc – uneori – să deseneze unul dintre cele 36 de simboluri de mai jos.

Ce să faci dacă știi că ai devenit vulnerabil

Încă nu se știe dacă cele mai răspândite simboluri din viața de zi cu zi sunt desenate, într-adevăr, de infractori. Însă cel mai bine este ca atunci când găsiți un astfel de desen pe casă, ușă sau pe cutia poștală, să sunați la poliție. Oamenii legii vă pot oferi, ulterior, sfaturi privind pașii ce trebuie să-i urmați. Ulterior, ștergeți desenul astfel încât hoții să nu recunoască locuința.

Până atunci însă, este bine să vă luați câteva măsuri de protecție. Încuietorile mecanice, în combinație cu alte echipamente electronice, ar putea să asigure o protecție completă împotriva efracției.

Ferestrele și ușile de terasă deblocate pot fi deschise foarte ușor cu ajutorul unei șurubelnițe. De aceea, ar trebui să asigurați o protecție mecanică cuprinzătoare pentru ferestrele dvs, scrie ABUS.com.

Investiți, de asemenea, în securitatea ușilor. Cilindrii de ușă securizați cu un card de securitate, încuietori încastrați durabili, încuietori de securitate certificați și feronerie de protecție cu protecție la retragere vă vor menține familia în siguranță.

Sistemele de alarmă asigură o protecție eficientă pentru o locuință. Există sisteme care trimit o avertizare promptă în caz de incendiu, notifică autoritățile competente în caz de urgență medicală sau atac și protejează împotriva daunelor tehnice cauzate de apă. Chiar dacă în astfel de cazuri costurile sunt destul de ridicate, investiția merită dacă știți că sunteți expus hoților sau infractorilor.

coral