Deși a trecut o lună și jumătate de la implementarea colectării selective a gunoiului menajer, la Cluj-Napoca mai sunt încă probmele de rezolvat. Firmele de salubritate au fost amendate de mai multe ori și au fost chiar amenițate cu rezilierea contractului dacă nu respectă legea. Primarul Emil Boc spune că se fac totuși mici progrese. 

"Reclamațiile cetățenilor sunt îndreptățite. S-a făcut un progres față de perioada dezastruoasă de la început, constând în faptul că sunt dotate punctele gospodărești cu 4 containere, că s-au distribuit saci de gunoi la case, că s-au adunat molozurile și gunoaiele de la punctele gospodărești ca să se ajungă la un T0, însă nu se întâmplă două lucruri și, de aceea, sunt încă extrem de revolatat și eu: nu se adună peste tot selectiv, adică să vină cu mașinile pentru carton, hârtie, sticlă, dar sunt sacționați și vor fi în continuare pentru acest lucru.

Doi, mai sunt mașini care circulă în continuare cu un sistem incorect, nu sunt etanșe și se mai scurge mizeria pe stradă. Și aici sunt amenzi aplicate în permanență. Nu le cerem celor care prestează servicii publice în oraș decât să respecte calitatea și legea. Este atât de frustrant să te bați pentru normalitate în fiecare zi, ori noi ar trebui să ne batem pentru lucruri care sunt ultramoderne în Europa și să le aducem la Cluj.

O bună parte din timpul meu de primar trebuie să îl dedic ca lucrurile să funcționeze normal ori normalitatea trebuie să fie regula", a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE

coral