Telefonul Luiziei Melencu, una dintre cele doua adolescente pe care Gheorghe Dinca a recunoscut ca le-a ucis, a fost folosit miercuri noaptea, sustin colegii fetei.

O colega a Luizei l-a sunat pe bunicul acesteia si i-a spus ca la ora 0:56, Luiza a parasit grupul de WhatsApp in care discuta cu colegii ei, semn ca telefonul ei este folosit de cineva, scrie Adevarul.

Bunicul fetei spune ca a contactat autoritatile in legatura cu acest lucru.

”A sunat o prietena a Luizei. Avea si un cont pe WhatApp si pana acum a fost activ contul, iar de aseara, de la ora 1,00, i-a sters contul. (n. red. – bunicul se refera la faptul ca la ora respectiva apare ca Luiza a iesit din acel grup) (…) Iarasi e ceva ciudat, pentru ca ei n-au gasit… Avea doua cartele, una de Romtelecom, si mai avea o cartela de Orange, pare-mi-se. Azi-noapte, ne-au alertat niste colege de-ale ei. Au zis, domnule, cum… Inseamna ca telefonul l-a folosit cineva, s-a folosit de el, si incepand de azi, de la ora 1.00 nu mai e activ. (…) am dat telefon procurorului de la Craiova, ca ne-a lasat cineva un telefon, si am dat telefon acolo si au luat legatura cu fata asta“, a declarat bunicul fetei.

Mama Luizei, Monica Melencu, spera ca fata ei este in viata si considera ca folosirea telefonului ar putea fi un argument in sprijinul acestei ipoteze, solictand anchetatorilor sa verifice informatiile

„De la politie ni s-a spus ca trebuie sa se verifice daca cineva a folosit cartela Luizei sau daca numarul s-a dezactivat automat de pe grupul clasei ca urmare a faptului ca nu a fost folosit mult timp”, spus Monica Melencu, potrivit Mediafax.

Politistii ar fi fost sesizati chiar de colega de scoala a Luizei, care a observat anomalia.

„La ora 10.25 de dimineata am fost apelata pe Facebook de prietena de clasa a fiicei mele, care mi-a zis ca la.ora 00.56 pe grupul de WhatsApp al clasei a aparut mesajul ca Luiza a iesit de pe grup. Fata este plecata acum in vacanta, dar a semnalat acest aspect si Politiei. I-am dat numarul de telefon al unui domn politist de la Criminalistica. Telefonul Luizei nu a fost gasit deocamdata de anchetatori. Fata care m-a sunat zice ca nu putea sa iasa de pe grup decat daca folosea telefonul”, a relatat mama Luizei.

Medicii legisti confirma o a doua victima a lui Gheorghe Dinca. DIICOT a anuntat ca ramasitele umane gasite in padure apartin unei „persoane de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15 – 19 ani”.

Anchetatorii urmeaza sa compare ADN-ul din fragmentele osoase cu cel al mamei Luizei, iar rezultatele sunt asteptate vineri, potrivit unor surse din IML. coral