Dacă numărul cazurilor de Covid-19 din Cluj-Napoca se va menține la nivelul actual, școlile nu vor putea fi redeschise în termenul fixat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, perioada de desfășurare a cursurilor exclusiv online ar urma să fie prelungită cu încă 2 săptămâni, după ce expiră actualele restricții.

Numărul de cazuri de Covid-19 a continuat să crească în Cluj-Napoca. În oraș, peste 1.500 de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 2 săptămâni.

În aceste condiții, redeschiderea școlilor și grădinițelor, la fel ca și reluarea altor activități restricționate, va fi cel mai probabil amânată, spune primarul Emil Boc.

Școlile din oraș au funcționat fără mari dificultăți până acum în sistem online, dar ar fi benefică reluarea orelor în format clasic. Aste pentru că se apropie perioada evaluărilor și lecția față în față e mai simplă și pentru elevi și pentru profesori, a declarat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj.

Cele peste 150 de școli și grădinițe din Cluj-Napoca și-au mutat activitatea exlusiv în online de la mijlocul săptămânii trecute, după ce rata de infectare a depășit în oraș pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. În județ, mai bine de jumătate din unitățile de învățământ preuniversitar funcționează exclusiv la distanță.

În prezent, în județul Cluj, 139 de elevi și 92 de profesori sunt infectați cu noul coronavirus. În 242 de unități de învățământ preuniversitar cursurile se desfășoară exclusiv online.

coral