Toate unitățile de învățământ preuniversitar din Dej, Gherla, Huedin și Florești trec la scenariul 2 din cauza numărului mare de cazuri înregistrate în ultima perioadă.

Toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiilor Dej și Gherla, a orașului Huedin și a comunei Florești trec la scenariul 2, începând cu data de 6 octombrie. Prin urmare, elevii își vor desfășura activitatea mai mult în mediul online.

De asemenea, niște unități de învățământ din Cluj-Napoca își schimbă scenariul de funcționare a activităților din cauza numărului ridicat de cazuri de coronavirus din ultima perioadă.

CITEȘTE ȘI:

De azi se închid restaurantele și sălile de jocuri din Dej și Gherla, după ce orașele au trecut pragul de 1,5 infectări/1.000 locuitori

Începând cu data de 06.10.2020 se aprobă:

-trecerea la sceanriul de funcționare 3 pentru Colegiul Național „Andrei Mureșean” Dej, ca urmare a confirmării a patru cazuri de îmbolnăviri în patru clase diferite.
-trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, ca urmare a confirmării a trei cazuri de îmbolnăviri în trei clase diferite.
-trecerea de la scenariul 1 la scenariul 2 de funcționare pentru Liceul Teoretic Elf Cluj-napoca.
-trecerea de la sceanriul de funcționare 1 la sceanriul de funcționare 2 pentru Grădinița cu program prelungit „Universul Copiilor” Cluj-Napoca
-trecerea de la sceanriul de funcționare 2 la scenariul de funcționare 1 pentru Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca.

În momentul de față rata incidenței în Cluj-Napoca este de 1,33/1.000 de locuitori. Prefectul Clujului sfătuiește oamenii să fie mult mai înțelegători și să respecte măsurile de siguranță, pentru a nu se ajunge la un număr ridicat de cazuri. Mircea Abrudan spune că nu va ezita să ridice măsurile de siguranță dacă se va ajunge la rata incidenței de 1,5/ 1.000 de locuitori.

coral