Primăria Turda face tot posibilul ca elevii să aibă parte de cele mai bune condiții de învățare în noul an școlar, raportat la situația dată.

„Am purtat discuții cu toți directorii de școli și în acest moment colectăm toate datele pentru a le asigura tuturor elevilor materialele necesare în cazul în care vor fi nevoiți să susțină cursurile online. Toate școlile vor beneficia în continuare de platforma online edu24.ro, iar în acest moment se desfășoară un audit în urma căruia se stabilește necesarul de echipamente pentru dotarea școlilor cu laptopuri, tablete și abonamente la internet, astfel încât cursurile online să se poată desfășura în condiții optime. De asemenea, în cazul unui scenariu pozitiv în care cursurile se vor putea desfășura în școli, fie în grupe, fie în echipă completă, toate instituțiile de învățământ au asigurate dispensere cu dezinfectanți, materiale sanitare, reguli de respectare a distanțării și tot ceea ce este necesar pentru ca elevii să fie în maximă siguranță. Modernizarea instituțiilor de învățământ a fost o prioritate pentru noi, astfel că toate școlile, grădinițele și creșele din municipiu au beneficiat de fonduri de modernizare în ultimii ani, iar 5 școli din municipiu au fost complet reabilitate și dotate la standarde europene cu fonduri guvernamentale”, a declarat Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

În acest an, învățământul turdean a beneficiat de suma de 12.303.385 de lei, atât din fonduri de la bugetul local cât și din bugetul de stat și finanțări externe

coral