Cunoscutul cercetător Octavian Jurma vine din nou cu previziuni pentru țara noastră. Conform studiilor făcute de cercetător, în România, școlile, dar și grădinițele se vor închide în aproximativ trei săptămâni, în contextul actual al pandemiei de coronavirus, deoarece riscăm să avem până la 15 mii de cazuri pe zi.

Anunțul făcut de cercetătorul Octavian Jurma

Am putea avea până la 15 mii de cazuri de infectări zilnic

Câți elevi s-au vaccinat până acum

Pe data de 13 septembrie, în România s-au deschis atât școlile, cât și grădinițele. După ce anul trecut școala online le-a cam dat bătăi de cap celor mici, atâ școlarii, cât și părinții lor, au tot sperat că lucru

Școlile și grădinițele se vor închide în cel mult trei săptămâni

Au apărut tot mai multe controverse de când s-au deschis școlile și grădinițele în țara noastră. Unii dintre părinți sunt îngrijorați, deoarece copiii lor s-ar putea infecta cu noul coronavirus, chiar dacă poartă masca de protecție în unitățile școlare.

În acest sens, cercetătorul Octavian Jurma a avertizat că școlile și grădinițele se vor închide în mai puțin de 3 săptămâni, deoarece riscăm să avem până la 15 mii de cazuri pe zi, în valul IV al pandemiei de coronavirus.

Dacă nu se vor lua toate măsurile necesare pentru oprirea răspândirii noului coronavirus, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 va exploda de-a dreptul, așa cum a mărturisit chiar Octavian Jurma, așa că unitățile școlare se vor închide, din nou.

Cu toate acestea, vaccinarea celor mici împotriva coronavirusului trebuia să înceapă chiar din prima zi de școală, dar acest lucru nu a mai fost posibil, deoarece ar trebui identificate locurile potrivite pentru imunizări, iar în această perioadă trebuie să aibă loc și consultări cu asociațiile de elevi și părinți pentru aprobarea vaccinului.

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie probabil se va depăși incidența de 6 la mie în București. Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte”, a explicat Octavian Jurma.

În ceea ce privește vaccinarea celor mici, peste 147.000, au fost vaccinați cu schema completă, iar vorbind despre cadrele didactice, doar 61% dintre ele au ales vaccinarea anti-COVID.

Autoritățile au adăugat că vaccinarea, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, este singura soluție ca aceștia să desfășoare orele fizic și nu în format online. coral