Valul șase al pandemiei ce COVID-19 amenință concediile românilor, asta deoarece numărul infectărilor a crescut alarmant , iar românii se tem că își vor pierde vacanțele. 

În prezent, pentru a merge în Spania, Italia, Grecia, Turci și Bulgaria românii nu au nevoie de un certificat verde COVID-19 și nu există restricții  legate de cirxculație în aceste destinații turistice. Însă, pe măsură ce infectările cresc de la o zi la alta, iar Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că am putea spune că am intrat în valul șase al pandemiei COVID-19, există într-adevăr această teamă. 

Mulți români se gândesc că și-ar putea pierde concediile, fie pentru că s-ar putea îmbolnăvi, fie pentru că în destinațiile alese de ei ar putea să apară restricții. Inclusiv asociațiile de turism au mărturisit că nu este exclusă această variantă și anume aceea de apărea noi restricții în mai multe țări din Europa, în destinațiile preferate de români.

În ultima perioadă, în mai multe orașe din România au început să se aglomereze spitalele. Așadar, se anunță schimbări majore de săptămână următoare legate de restricțiile COVID-19. Direcția de Sănătate Publică a cerut unităților medicale să suplimenteze paturile pentru cei infectați cu acest virus. Inclusiv Ministerul Sănătății ar putea să facă mâine o nouă conferință de presă. Asta în condițiile în care așteptăm raportarea COVID 19 pe ultimele 7 zile, însă de marți, notează antena3.ro. 

coral