Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a deschis aplicațiile pentru programul Junior Managers (JMP).

Compania va investi în educarea și formarea tinerilor, viitori lideri, pregătindu-i pentru poziții de conducere în cadrul Bosch. Anul acesta, promovează, sub umbrela programului, cinci poziții adresate tinerilor cu potențial de lideri, interesați de domeniile comercial și tehnic, în cadrul unităților sale de producție din Cluj și Blaj.

„Vorbim despre o cultură ce presupune pregătirea și dezvoltarea propriilor angajați pentru poziții cheie. 90% dintre managerii Bosch provin din promovări interne. Este un argument puternic pentru susținerea unui program de anvergură precum JMP”, a declarat Ramona Bădescu, coordonatorul al programului.

Candidaților le sunt necesare rezultate academice excepționale, excelente abitități interpersonale, deschidere de a-și extinde rapid nivelul de cunoștințe și competențe profesionale. La nivel național, JMP numără absolvenți și alți șapte tineri talentați în diferite etape ale pregătirii și formării lor profesionale ca viitori lideri.

Programul presupune acumularea de experiență în patru până la șase departamente, selectate de către participant împreună cu un mentor din cadrul echipei de conducere, în conformitate cu abilitățile și aptitudinile fiecărui canditat admis.

Durata sa variază între 18 și 24 de luni și include și o experiență de muncă, la nivel internațional, într-una dintre locațiile Bosch din lume. Grupul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, e prezent în România cu 8.000 de angajaţi în cinci entităţi, la Cluj, Blaj, Timişoara, Bucureşti.

coral