Consilierii USR-PLUS propun demararea procedurilor pentru construirea a minim 4 creșe noi.

„Avem nevoie de creșe și grădinițe, la fel cum avem nevoie drumuri sau poduri!
Educația timpurie are un impact major asupra dezvoltării copiilor, iar o infrastructură educațională corect dimensionată ajută familiile, în special mamele, să facă față provocărilor pe care le presupune creșterea unui copil.

Lipsa locurilor în creșe și grădinițe e o problemă la nivelul întregii țări, dar e cu atât mai acută în Cluj-Napoca, ce spre deosebire de alte zone are o evoluție demografică pozitivă.

Ne confruntăm cu această problemă de mai mulți ani și e necesar ca rezolvarea ei să fie accelerată. Avem nevoie de creșe în fiecare cartier, iar acest proiect nu mai poate fi amânat.

Pentru 2021 propunem demararea procedurilor pentru construirea a minim 4 creșe noi și am depus un amendament la bugetul local, prin care să asigurăm finanțarea acestui proiect.

Dacă vrem să existe o șansă reală de a avea creșe în toate cartierele, e important ca în 2021 să alocăm măcar banii pentru studiile și documentațiile premergătoare începerii lucrărilor. Altfel, an de an, foarte mulți copii vor fi în continuare respinși de la înscrierea la creșe”, a transmis consilierul local Alexandra Oană.

coral