Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe raza localității Sic, situată pe drumul județean 109D.

În ansamblu, lucrările de întreținere derulate de forul administrativ județean pe DJ 109D vizează sectorul în lungime de aproximativ 18 kilometri care începe la intersecția cu DJ 109C și continuă pe direcția Nicula – Săcălaia – Sic – Coasta. În cadrul acestora, a fost asfaltat sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 10+000 și 15+000, cel care tranzitează și localitatea Sic.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Alături de îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru locuitorii din zonă, aceste lucrări  contribuie esențial la asigurarea unui acces facil către mai multe obiective de mare interes turistic din zonă, precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul ştiucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic”.

În vederea completei finalizări a lucrărilor urmează a mai fi executate intervenții constând în tratarea burdușirilor și a tasărilor, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică precum și realizarea de șanțuri și acostamente pe restul tronsonului vizat.

coral