Consiliul Județean Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean 109C Țaga – Sucutard, parte a proiectului european „Drumul Bistriței”, între km 17+600 și km 25+481.

Sectorul vizat are o lungime de aproximativ 7,8 km și realizează legătura cu alte două sectoare ce compun Drumul Bistriței, respectiv drumul județean 172A, care asigură accesul spre județul Bistrița-Năsăud, și drumul județean 161G care asigură accesul spre drumul național 16.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne dorim să profităm la maxim de vremea favorabilă, motiv pentru care am dispus reluarea lucrărilor pe acest drum județean ce asigură accesul spre județele Mureș și Bistrița-Năsăud. Chiar dacă termenul contractual e luna septembrie, constructorul ne-a asigurat că va finaliza lucrările până în luna iunie a acestui an”.

În prezent se așterne stratul de uzură, ultimul strat al covorului asfaltic. În paralel, se lucrează la realizarea acceselor în curțile gospodăriilor situate de-a lungul acestui drum județean, respectiv la sistemul de scurgere a apelor. Finalizarea integrală a acestei investiții presupune inclusiv reabilitarea podului și a podețelor, realizarea acostamentelor, betonarea șanțurilor, amenajarea trotuarelor, a intersecțiilor și a drumurilor laterale.

Valoarea totală a lucrărilor este de 26.318.000 lei, suma fiind asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.

 

coral