Consiliul Județean Cluj cere Uniunii Europene să ramburseze o parte a investițiilor realizate în modernizarea spitalelor implicate în lupta împotriva coronavirusului. Este vorba de o sumă de aproximativ 20 de milioane de lei. Banii ar urma să fie folosiți pentru susținerea asociațiilor și fundațiilor care realizează proiecte culturale și sportive, în condițiile în care aceste sectoare au fost grav afectate de măsurile de distanțare socială luate în contextul pandemiei.

Uniunea Europeană oferă autorităților din statele membre posibilitatea rambursării unei părți din investițiile realizate în spitalele implicate în lupta împotriva coronavirusului. Consiliul Județean Cluj a decis să depună o cerere de rambursare, a anunțat vicepreședintele Consiliului, Istvan Vakar.

Dacă autoritățile vor obține acești bani de la Uniunea Europeană, există posibilitatea ca ei să fie investiți pentru a susține asociațiile și fundațiile care au proiecte culturale și sportive, pentru că aceste sectoare au fost grav afectate de pandemie, mai spune Istvan Vakar.

Clujul are reputația unei adevărate capitale a festivalurilor. Însă unele dintre ele au fost anulate, precum Untold sau Jazz in the Park. Altele, precum TIFF, au fost amânate și ar urma să fie organizate la sfârșitul verii sau începutul toamnei, dacă situația sanitară va permite acest lucru.

coral