News Flash:

Consiliul Județean Cluj, pe primul loc în țară în ceea ce privește absorbția fondurilor europene

6 Iunie 2019
1391 Vizualizari | 0 Comentarii
fonduri europene

Consiliul Județean Cluj este pe primul loc în țară în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Clujul a devenit, astfel, județul cu cel mai mare buget din România.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Cea mai mare realizare a acestui mandat o reprezintă atragerea a nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru drumuri, școli și spitale.

La acestea se mai adaugă și suma de 355 de milioane de euro atrași pentru dezvoltarea rețelei de apă și canalizare din județ. Este cel mai mare buget din istoria acestui județ și este numărul 1 din România.

În prezent, Consiliul Județean Cluj implementează nu mai puțin de 25 de proiecte europene finanțate în proporție de aproape 75% prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, restul fiind depuse pe Programele Operaționale Infrastructură Mare, Sectorial Mediu și Capacitate Administrativă.

Valoarea tuturor aceste proiecte aflate în implementare reprezintă cea mai mare sumă într-un an atrasă din fonduri nerambursabile din istoria forului administrativ județean.

Bugetul pe anul 2019 , cel mai mare buget din istoria județului Cluj

Bugetul Județului Cluj este, astfel, cel mai mare din țară, în sumă de 2,16 miliarde lei, un procent semnificativ din totalul veniturilor fiind reprezentat de absorbția de fonduri europene nerambursabile.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

consiliul clujean fondui europene absorbtie buget
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049480 (s)