Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean 103G, între localitatea Săndulești și joncțiunea cu drumul județean 103I Cheile Turzii, acestea urmând a se finaliza cu așternerea de covor asfaltic. Este vizat, astfel, un tronson în lungime totală de peste 4 kilometri, de la kilometrul 30+970 până la kilometrul 35+230.

Lucrările constau în reprofilarea drumului cu adaos de piatră spartă cu cilindrare, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, montarea de parapeți metalici acolo unde situația o impune, tăierea lăstărișului situat în vecinătatea căii de rulare, așternerea de strat de balast stabilizat, acestea urmând a fi finalizate cu așternerea de covor asfaltic.

În această fază se execută lucrările de reprofilare a drumului cu adaos de piatră spartă cu cilindrare în vederea așternerii stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

Asfaltarea acestui tronson din drumul județean 103G va contribui esențial la asigurarea unui acces rapid și în condiții de siguranță la drumul național DN1 pe direcția Turda, la drumul județean 103I spre Rezervația Naturală Cheile Turzii și la drumul județean 107L spre lacurile de pescuit sportiv de la Ciurila, asigurând, astfel, una dintre condițiile principale necesare dezvoltării acestei zone cu un potențial turistic extrem de ridicat.

coral