În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești de astăzi s-a adoptat hotărârea pentru implementarea proiectului de bugetare participativă.

În cadrul ședinței s-a hotărât alocarea sumei de 1 milion de lei din bugetul local al comunei pentru proiectele selectate. Pot fi selecționate maximum două proiecte, iar suma maximă pentru fiecare este de 500.000 de lei.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate în ședința ordinară a Consiliului Local Florești din 27 ianuarie.

„Dacă există multe proiecte și este o solicitare din partea cetățenilor, ei sunt implicați, votează și își aleg proiectele care vor fi implementate.

În cazul în care vor fi și alte proiecte și nu s-au clasat în acele două proiecte devin proprietatea unității administrativ teritoriale și pot fi puse în aplicare în funcție de bugetul disponibil și de necesitățile comunei. Vreau să-i felicit pe toți consilierii locali că s-au pus la masă și au lucrat la un proiect care să intervină în viața publică. Două astfel de proiecte s-au câștigat acum doi ani”, a intervenit Bogdan Pivariu.

Bugetul participativ le permite tuturor cetățenilor din localitate să se implice în luarea deciziilor legate de dezvoltarea localității. Astfel, Primăria propune alocarea bugetară pentru o serie de proiecte, iar cetățenii pot să intervină cu propuneri legate de ceea ce ar trbui îmbunătățit în anul următor.

coral