Un jurnalist din Constanța prezintă constant proiectele care se desfășoară în Cluj-Napoca, sperând că oamenii din conducerea municipiului Constanța vor lua un exemplu. Recent, a publicat un articol în care a arătat activitatea primarului Emil Boc din ultima săptămână.

„Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un rezumat al activității sale din săptămâna aceasta. A spus, pe scurt, ce a făcut în aceste zile, precizând că este vorba despre o sinteză”, se arată în articol.

Iată despre ce este vorba.

1. Am pregătit toată infrastructura necesară pentru două noi fluxuri operaționale în centrele de vaccinare active administrate de Primărie, acestea fiind deschise la:

Școala Generală „Ion Creangă” – 4 fluxuri + echipă mobilă (la domiciliu);

Școala Generală „Iuliu Hațieganu” – 4 fluxuri + echipă mobilă (centre rezidențiale);

Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania – 4 fluxuri;

Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” – 4 fluxuri

iar de marți, 6 aprilie, un nou flux pentru vaccinare va fi operațional la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.

Vaccinarea la domiciliu pentru persoanele imobilizate sau nedeplasabile se realizează cu suportul D.A.S.M. Primăria Cluj-Napoca – programările pot fi realizate de luni până vineri la telefon 0372 280 499.

Ultimele cifre legate de pandemia Sars-Cov-2 sunt publicate pe pagina https://fb.com/PrefecturaCluj

Număr persoane vaccinate în județul Cluj în ultimele 24 ore: 2685. Număr total persoane vaccinate în județul Cluj: 163.848

*CLUJUL VERDE*

2. Depunerea documentației pentru aderarea municipiului la Acordul Orașelor Verzi (Green City Accord) al Comisiei Europene

3. Parcul Zorilor (Observator) – nouă zonă verde: PUZ aprobat în ultima ședință de CL. A fost demarată procedura de licitație.

4. Continuăm plantările – am depășit pragul de 1000 arbori și arbuști în acest an plantați pe aliniamente stradale (str. Primăverii, Traian Vuia, Plopilor, Observator), în curțile școlilor (liceul Lucian Blaga, Liceul de Transporturi, Școala Augustin Benea) și grădinițelor (str.Rovine nr.3, str. Nasaud nr.2), în locuri de joacă și parcuri (Parcul Central, Parcul Rozelor, Meziad, Bucegi, Grădinarilor, Unirii, Meteor), Baza Sportivă Gheorgheni sau în locul garajelor (str. Bârsei).

Săptămâna aceasta: peste 450 de arbori și arbuști plantați în municipiu pe aliniamente stradale, în zona spațiilor publice (Piata Marasti, Piața Avram Iancu, Piața Cipariu) în parcuri, precum și pe spațiile verzi ale cimitirelor.

5. Extindere școală și realizare nouă sală de sport P+1E cu fonduri europene, la Seminarul Teologic Ortodox cu clasele V-VIII. Luni, 29 martie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

6. Modernizare străzi – dintre proiecte, menționez:

Lucrările la Bd 21 decembrie 1989 – au început cu modernizarea rețelelor electrice pe tronsonul cuprins între străzile Buftea și Paris (partea numerelor fără soț).

Mănăștur – se lucrează în 10 zone, în locul platformelor de garaje desființate pe străzile – Primăverii, Calea Florești, Brateș, Micuș, Padin, Grigore Alexandrescu, Arinilor și Tășnad

Între Lacuri – se lucrează în 9 zone, pe străzile – Nirajului, Streiului, Mureșului și Aurel Vlaicu.

În jurul Parcului Central: pe străzile Cardinal Iuliu Hossu, George Coșbuc; Sindicatelor și Vasile Alecsandri – unde lucrările sunt corelate cu modernizarea rețelei de gaz.

7. CLUJUL MAI CURAT – au început acțiunile de curățenie specifice sezonului cald, precum spălare cu detergent sau acțiuni de curățenie în zone problematice cu ajutorul persoanelor asistate social. Se intervine treptat în toate cartierele.

8. Digitalizare: Noi proceduri online – update total: 319 operațiuni administrative care pot fi efectuate online și care nu mai necesită interacțiune directă între cetățean și funcționarul public.

Website-ul primăriei – tradus automat de în peste 100 de limbi (motorul gratuit Google Translate).

9. Nouă dezbatere CIIC (online, prin ZOOM, live pe Facebook) – 6 aprilie 2021

Tema: Reabilitarea Parcului Primăverii, cartierul Mănăștur

10. Cluj2030: Identificarea priorităților pe termen mediu pentru Cluj în cadrul procesului de pregătire a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană(SIDU) 2021-2030 pentru Zona Metropolitană Cluj

Chestionare active:

Obiectivele și prioritățile majore ale SIDU 2021-2030 poate fi completat aici: https://www.surveymonkey.com/r/ClujObiective

Selectarea proiectelor preferate: https://www.surveymonkey.com/r/ClujProiecte

11. Poliția locală a încheiat în perioada 26.03 – 01.04 1.083 procese verbale de constatare. Amenzile pentru punerea în aplicare a legii au fost necesare în cazuri precum gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, depozitări necontrolate de deșeuri, murdărie carosabil, lipsă purtare masca sau purtarea necorespunzătoare, oprirea /staționarea neregulamentară în stații de transport public, intersecții, treceri de pietoni, în standuri pentru taxi, locuri destinate persoanelor cu dizabilități, acces interzis tonaj, cerșetorie, tulburarea liniștii publice ș.a. coral