Constantin Zamfirescu a ajuns la patru luni de la operație după ce a fost diagnosticat cu cancer la rinichi. Actorul, care a jucat în ”Trăsniții, a fost operat de urgență pe 27 noiembrie 2020. Înainte de a suferi intervenția chirurgicală, “Gogoașă” a transmis un apel disperat pe rețelele de socializare.

Acesta le cerea admiratorilor săi ajutor.

Constantin Zamfirescu a ajuns la patru luni de la operație

Mai mulți actori și prieteni ai acestuia au transmis anul trecut un mesaj în care îi rugau pe toți cei binevoitori să doneze sânge.

”Colegul nostru are nevoie de sânge. Orice grupă.

Nu am fi vrut să facem asta! Nu v-am fi scris nimic despre situația prin care trece, dar urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale de extirpare a unui rinichi. A fost diagnosticat cu cancer. O astfel de operație este mare consumatoare de sânge, iar perioada asta este una de mare carență în rezervele de sânge. Corpul medical a cerut să găsim măcar un donator care să facă acest gest umanitar. Din păcate, în urma analizelor, noi nu putem dona! ☹☹☹

Oricine va dori să facă asta, va trebui să specifice că donează pentru Constantin Zamfirescu și spitalul Carol Davilla.

Cuvintele de mulțumire nu vor fi destule ca să exprime gratitudinea noastră.

Este deja internat, iar luni va fi operat.

Și sunt mulți alții care au nevoie.

Zamzu are A2”, este mesajul care a apărut atunci pe Facebook.

Cum se simte acum actorul

Constantin Zamfirescu a ajuns la patru luni de la operație, timp în care s-a odihnit și s-a vindecat. Actorul a spus ca tine un regim alimentar și că în scurt timp va urca din nou pe scenă.

”E bine şi din punct de vedere al trupului, dar şi din cel al psihicului. Că nu a fost tocmai simplă operaţia aceea. Costică ţine azi regim alimentar. Spre exemplu, visează azi la o farfurie cu doi mici şi muştar? Rămâne doar cu visul. Îşi doreşte o friptură în sânge? Îşi cam pune pofta în cui! Se bucură de o bucată foarte slabă de carne şi aceea preparată cu grijă!”, a afirmat, pentru Playtech, colegul de scenă al actorului.

Constantin Zamfirescu, despre intervenția chirurgicală suferită

Cunoscutul actor a vorbit despre momentele grele pe care le-a trăit atunci când a aflat că necesită o intervenție chirurgicală.  Acesta a ajuns să își facă controlul medical întâmplător și că nicio clipă nu s-a gândit  că are o tumoră malignă pe rinichi.

”Am mai puțin de o săptămână după ce am fost supus intervenției chirurgicale de nefrectomie, așa se numește scoaterea totală a rinichiului afectat pe care l-am văzut în disecție și care m-a speriat la modul în care arăta.

Nu știu dacă v-am mai zis, este o formă parșivă de cancer care nu dă nici un semn și are se poate dezvolta până la etape foarte grave, până la T3, T4, știind că T4 este final și fără șanse. Eu am avut un T1 spre T2, acum sunt în recuperare”, a povestit Constantin Zamfirescu la un live pe pagina de Facebook a trupei Sabotorii. coral