După locuințe în pod sau în loc de garaje, blocuri în curți de case, extinderi de casă cu un bloc și alte șmecherii, a apărut o inovație în urbanismul de Cluj: Încă două etaje pe structură metalică pe bloc nou din cărămidă. Un fel de ”cotețe” vândute ca penthouse-uri. În total, 9 etaje într-o zonă nouă a Clujului, unde sunt și case. Urbanism ”de bun simț”

După ce blocul gigant de pe strada Mihai Românu nr.13 din Cluj-Napoca era aproape gata, fiind autorizat în 2016 cu 7 etaje, dezvoltatorii au obținut de la Primărie modificarea autorizației în sensul adăugării a doua etaje.

Autorizația de construire nr. 1617/2019 din 20 noiembrie 2019 prevede: ”MODIFICARI PE PARCURSUL EXECUTIEI LA ANSAMBLU REZIDENTIAL CU DOTARI – CVARTALUL 1 SI AMENAJARI EXTERIOARE AUTORIZATE INITIAL CU A.C. NR.1367 DIN 10.08.2016. Modificari propuse: modificarea regimului de inaltime de la S+P+7E la S+P+7E+2Er, compartimentari interioare si modificari la fatade .”

Blocul din imagine care conform PUG ar fi trebuit autorizat cu maxim P+4, prin artificiul derogării (pentru prieteni) a fost autorizat cu P+7, iar  serviciul urbanism a acordat un bonus dezvoltatorilor de bună credință și au suplimentat autorizația in taină cu 2 niveluri pe structură metalică. Graba și taina desigur este justificată și de faptul că urma să fie publicată in MO decizia CCR solicitată de APUC care limitează oarecum abuzurile practicate in voie până acum.

De ce pe structură metalică? Pentru că arhitecții cu toată obediența și slugărnicia de care pot da dovadă au spus că structura nu rezistă la încărcare suplimentară.”, a postat Elek Levente.

Clujust.ro a contactat firma de arhitectură Scripcariu, care s-a ocupat de proiect. ”Fiecare poate să-și dea cu părerea. Dezvoltatorul vă poate lămuri mai bine”, ne-a spus arhitectul Dana Scripcariu.

Acestia au sunat si la numărul de pe site-ul Clar Residence Park (așa cum se numește proiectul imobilar), iar un bărbat, care a refuzat să se prezinte, le-a indicat să vorbeasca la Primărie despre cele două etaje în plus, ”că ei au autorizat” și le-au spus că nu vor să apară în presă, după care au urat ”o zi bună”.

Cine sunt dezvoltatorii?

Investitorii din proiectul Clar Residence sunt: Clar Import Export SRL (asociați: Vasile Lup, Silivan Istrate, Eusebiu Baldean, Viorel Tatu, Ioan Lup, Gavrile Pop), Coloseo Realestate SRL (asociați: Cosmin Mircea Oprița, Daniel Teodor Borsa, Dinu Cracana, George Călin Telcean) și Vogue Residence SRL (asociați: Petrișor Ionuț Pop, Daniela Maria Coste, Laurențiu Florin Chioran).

 

Sursa: clujust.ro coral