Lionel Messi a primit și ridicat trofeul Campionatului Mondial îmbrăcat într-o haină tradițională qatariană. Selecţionata Argentinei a cucerit al treilea său titlu mondial după ce a învins Franţa cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, în care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capătul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Evenimentul a avut loc pe stadionul Lusail Stadium, iar trofeul a fost înmânat de preşedintele FIFA, Gianni Infantino și de emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, dar şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. După ce Messi a ridicat trofeul, pe stadion a început un foc de artificii. Argentina a obţinut astfel al treilea titlu mondial din istorie (1978, 1986).

La festivitatea de premiere, decarul „pumelor” a purtat o pelerină care aminteşte de portul tradițional arăbesc, lucru care l-a nemulţumit pe fostul mare internaţional român, Viorel Moldovan.

„Nu poţi să faci poza pentru istorie îmbrăcat în fantomă. Eu îmi dădeam jos acea pelerină. Dacă era Diego, Diego (n.r. Maradona) o scotea", a spus fostul vârf al naţionalei la TVR.

Așadar, într-o imagine istorică, Lionel Messi a primit trofeul oferit câştigătorilor, după ce a fost îmbrăcat într-un costum qatariot purtat doar de membrii familiei regale. Decizia organizatorilor a stârnit controverse și din partea unor foşti fotbalişti importanţi. 

Gary Lineker, care a acoperit turneul final din postura de expert, a fost nefericit când l-a văzut pe Messi în pelerină: „Momente senzaţionale, imagini superbe de la faţa locului cu Argentina campioană mondială pentru a treia oară. E ruşinos, într-un fel, că i-au acoperit tricoul argentinian lui Messi", a spus fostul fotbalist englez. 

coral