Sunt deja cinci zile de când nu se mai știe absolut nimic despre băiețelul de 7 ani, din județul Arad, dispărut fără urmă.

În tot acest timp l-au căutat sute de persoane, zadarnic, deși zona a fost periată centimetru cu centimetru. Miercuri, din cauza condițiilor meteo, operațiunile au fost restrânse. Autoritățile fac apel la posesorii de drone să îi ajute pentru a a putea scana o suprafață cât mai mare. Familia este convinsă că cineva l-a răpit pe Sebi, mai ales că micuțul cunoștea bine zona.

Traseul urmat de Sebi în ziua dispariției a fost reconstituit parțial. Sâmbătă la prânz, a ieșit afară la joacă, alături de doi amici. Au fost luați cu căruța de ciobanul din zonă și duși la stână, un lucru pe care l-au făcut deseori.

La un moment dat, Sebi s-a îndepărtat de ei și a mers în căutare de porumbele. Din acest punct nu se mai știe nimic de el. Prietenii lui au crezut că s-a întors acasă, așa că nu i-au mers pe urme.

Cornel Corbei, tată: „Ciobanul a zis că la 4 a venit cu oile și l-a văzut pe copil acolo și după un timp nu a mai știut nimic de el. El a crezut că s-a întors acasă. Bănuiesc că copilul, din greșeală, a ieșit la asfalt, l-a luat careva cu mașina și nu mai vrea să-l dea.”

Adela Orădan, mama copilului: „Este strigător la cer prin ce trec, nu îmi vine să cred ce trăiesc. Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el.”

Absolut toți cei care îl cunosc pe Sebi spun că, în ciuda vârstei, băiatul știa foarte bine zona. Este prea puțin probabil să se fi rătăcit.

În plus, în toate aceste zile, a fost căutat de polițiști, jandarmi și voluntari. Au fost aduși câini de urmă, iar împrejurimile au fost periate cu camere de termoviziune sau din aer.

Samuel Rațiu, unchiul dispărutului: „Cunoștea bine zona și era un prunc cuminte și nu mergea de capul lui, dar nu trebuia să-l ia cu căruța de aici, de la joacă. L-a dus acolo, la stână, la oi și de acolo…Ceilalți copii au venit acasă și copii zic că a fugit după prunc și copilul era acolo să mănânce porumbele.”

Întreg satul a sărit în ajutorul părinților. Cu toții se gândesc cu groază că au trecut prea multe zile, în care vremea a fost foarte rece. coral