Corul Visszhang al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) celebrează joi, 23 iunie, de la ora 19.00, 45 de ani de la înființare.

Evenimentul va fi marcat printr-un concert festiv organizat la biserica romano-catolică Sfânta Treime (Biserica Piaristă). Intrarea este liberă.

Pentru concertul festiv au fost alese unele dintre lucrările favorite ale membrilor corului din ultimii 5 ani, dar și multe lucrări corale care nu au mai fost auzite până acum la concertele live din Cluj-Napoca, din repertoriul compozitorilor: Ēriks Ešenvalds, Ola Gjeilo, Jake Runestad, Ákos Bogáti-Bokor, Florian Costea , Michael Barrett, Ralph Schmitt, Marcin Wawruk, Josephine Poelinitz, de Shawn Kirchner, acapella sau acompaniate de pian, cvartet de coarde, chitară, djembe, sau chiar pahare și tonechimes.

Corul va fi acompaniat de Lokodi Lehel la pian, de cvartetul de coarde format din Vincze-Dallos Csilla, György Hunor, Kasabian Kamilla și Nagy Levente, Băbțan-Varga Flórián la chitară și de percuționistul Horváth Tamás la djembe. Soprana Andreea Gorgan și tenorul Philipp Papenberg vor cânta solo.

Corul Visszhang și-a început activitatea în anul universitar 1977/1978 și de atunci oferă posibilitatea de a descoperi lumea muzicii tuturor studenților interesați, în principiu celor care nu au neapărat studii muzicale. De-a lungul anilor, corul a participat la numeroase evenimente, festivaluri și concerte atât în țară, cât și în afara granițelor. Printre dirijori îi putem enumera pe muzicopedagogul Tóth István, compozitorul Szalay Zoltán, compozitorul dr. Magyari Zita, compozitorul Ercsey-Ravasz Ferenc. Începând cu anul 2008, Corul Visszhang este condus de fizicianul Molnár Botond.

În ultimele decenii, Corul Visszhang a interpretat mai multe lucrări pline de culoare ale multor compozitori contemporani (și nu numai) în limbi, stiluri și locații diferite, dar întotdeauna prin unicitatea Visszhang.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă invităm să accesați https://fb.me/e/1Hi312FYN.

coral