Supranumit "Pavarotti din Carpati", dupa ce a castigat concursul de televiziune "Hijos del Babel" in Spania (2008), Costel Busuioc a cautat in zadar celebritatea si inavutirea pe doua continente. Esecurile l-au facut sa ia calea bisericii.

Fost pastor din Hunedoara si zidar in Spania, Costel a-ncercat in zadar sa-si faca un nume in muzica, dupa ce castigarea concursului „Hijos del Babel” i-a confirmat vocea de tenor. In zadar insa: lumea operei l-a respins, in lipsa studiilor de specialitate.

Situatia financiara, cei patru copiii ai sai si grija zilei de maine l-au motivat sa ia din nou calea strainatatii si, ocrotit de Biserica Penticostala, unde s-a rebotezat, Costel a ajuns in America, unde, in ultimii ani, a cantat in mai multe lacase de cult, inclusiv ortodoxe, dupa slujbe, dar si la receptii ale consulatelor.

Anul trecut a participat si la cea mai mare sarbatoare a romanilor din zona, Festivalul din Sacramento.

Azi, Costel e iar in Romania, nu mai onoreaza decat concerte caritabile si evita orice forma de publicitate, in parte deoarece comunitatea in care a intrat, a penticostalilor, interzice asta, in parte ca forma de protest fata de publicitatea de care s-a bucurat dupa ce a castigat concursul de televiziune spaniol si care nu i-a folosit la nimic, ba a ramas si fara cei 100.000 de euro promisi, deoarece a reziliat contractul cu casa de discuri.

Costel a fost filmat, recent, in plina misiune crestina, cantand la un eveniment ce a avut loc la Sanicolau Mare, orasul timisean unde s-a mutat cu familia. A fost un spectacol-colecta pentru ajutorarea unui centrul social.

Pe scena, alaturi de el, au urcat, la un moment dat, si copiii sai, Daniel Busuioc (tobe) si solista Maria Busuioc, care si-a incercat norocul la „X Factor”.

coral