Dinspre spitale, nu vin vești bune. În acest moment, sunt 1.364 de pacienți în secțiile de terapie intensivă, cei mai mulți de la începutul pandemiei.

Extrem de grav este că, potrivit medicilor, tot mai mulți dintre pacienții în stare gravă sunt tineri. Specialiștii vorbesc inclusiv de persoane care nu au alte afecțiuni, dar duc totuși o luptă la limita supraviețuirii cu infecția Covid.

7 persoane care nu împliniseră 50 de ani au murit doar în ultimele 24 de ore.

Dr. Mircea Lilea, medic ATI Spitalul Județean de Urgență Pitești: ”Afectare pulmonară la fel, destul de mare, 55-60%. Prognosticul rămâne rezervat, nu prea se mai respectă vârstele, comorbiditățile asociate. Se poate întâmpla oricând, oricui, în orice circumstanțe”.

Aproape că nu mai este secție de terapie intensivă în care să nu fie internați tineri cu plămânii grav afectați de SARS-COV-2.

La Marius Nasta, medicii își dau toată silința să salveze o mamă de 29 de ani.

Dr. Beatrice Mahler, manager Marius Nasta: ”Media de vârstă a pacienților este scăzută. Observăm la pacienții care se internează o evoluție rapidă a simptomatologiei din momentul diagnosticului, o evoluție care nu poate să fie pusă decât pe nivelul crescut de agresivitate pe care îl are această tulpină”.

coral