O femeie în vârstă de 31 de ani a comis, probabil, una dintre cele mai grave crime din ultimii ani din România. Femeia domiciliată în localitatea Răucești din judeţul Neamţ a fost achitată în primă instantă pentru crima dar la curtea de apel a primit 20 de ani de închisoare.

Femeia a comis o crimă extrem de gravă. Aceasta a ucis un bătrân în încercarea de a ascunde o tâlhărie comisă de aceasta. Femeia furase o bucată de slănină și o curea.

Femeia a fost condamnată la 20 de ani de închisoare

Deşi în primă instanţă a fost achitată, femeia a fost condamnată, la apel, la 20 de ani de închisoare. Aceasta are 31 de ani şi este domiciliată în localitatea Răucești din judeţul Neamţ şi se face vinovată de uciderea brutală a unui bătrân care era martor la o tâlhărie comisă de aceasta. Crimă odioasă s-a petrecut în judeţul Mureș. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş au contestat decizia la Curtea de Apel, pe 10 decembrie 2020 calea de atac a fost admisă, iar Carmen Lavinia Ionescu a fost condamnată printr-o sentinţă definitivă la două decenii de închisoare şi obligată să plătească mari daune materiale.

După ce condamnarea a fost definitivă, femeia a fost dată în urmărire generală naţională. La câteva zile după ce decizia a fost definitivă, mai exact pe data de 15 decembrie, oamenii legii au găsit-o pe femeie pe raza localităţii Târgu Neamț. Poliţiştii au condus-o pe femeie la Penitenciarul Bacău acolo unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Magistraţii au decis că Lavinia Ionescu se face vinovată de comiterea a două infracţiuni. Vorbim de omor calificat dar şi tâlhărie calificată. Pentru prima infracţiune, femeia a fost condamnată la 18 ani de închisoare iar pentru a doua a fost condamnată la 6 ani de închisoare. Totuşi, magistraţii au contopit cele două infracţiuni şi a rezultat pedeapsa de 20 de ani de închisoare cu executare

„În bază art. 38 alin. 1 Cod penal, constată că infracţiunile comise de inculpată sunt concurente şi, în consecinţă, în temeiul art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedeapsa de 18 ani închisoare, cu pedeapsa de 6 ani închisoare, în pedeapsa cea mai grea de 18 ani închisoare, la care adaugă 2 ani, reprezentând sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, rezultând pedeapsa finală de 20 (douăzeci) de ani de închisoare“, conform sentinţei judecătorilor de la Curtea de Apel Târgu Mureş.

În total, Lavinia Ionescu trebuie să plătească daune morale de 30.000 de euro iar cheltuielile judiciare pe care trebuie să le achite sunt în valoare totală de 11.000 de lei.

Femeia l-a jefuit pe bărbat

Crima este cu adevărat brutală dacă e să ţinem cont de împrejurări. Concret, femeia din Neamţ a comis o tâlhărie şi apoi un omor. Incidentul a avut loc în noiembrie 2016 atunci când aceasta se afla în locuinţa victimei. Scopul iniţial al femeii era de a comite o tâlhărie. Totuşi, bătrânul a văzut-o pe femeie iar aceasta, pentru a-și ascunde urmele l-a lovit pe bărbat cu un levier în zona capului. După ce a jefuit locuinţa, femeia a observat că bărbatul nu a murit. Din aceste considerente, criminalei i-a fost frică de faptul că acesta se va trezi şi o va reclama. Femeia l-a imobilizat pe bătrân şi la strangulat până la deces.

Din casa acestuia, criminală a sustras 3.700 de lei, o curea şi o bucată de slănină. coral