O crimă cumplită a avut loc duminică, 11 decembrie, într-o comună din Vaslui. ​​Un adolescent de 14 ani a fost ucis cu sânge rece de propriul tată, pentru că a avut îndrăzneala să-l contrazică. În urmă cu doi ani, Andrei își pierdea mama, iar pentru el și sora lui mai mare a început coșmarul. Erau bătuți violent de cel care le era tată. Fără inimă și mai mult beat decât treaz, bărbatul din comuna vasluiană Ivănești a ajuns să devină călăul propriului fiu. L-a ucis în timp ce tăiau porcul pentru că băiatul nu i-a adus rapid ceea ce i-a cerut. Vă avertizăm că urmează detalii cu un puternic impact emoţional!

Sora băiatului a fost martoră la cumplita scenă. A văzut cum fratele ei se prăbușește chiar în fața sa, sub lovitura tatălui. Băiatul tocmai se întorsese în grija părintelui său, după ce fusese luat de autorități. Nimeni nu a înțeles de ce l-au trimis acasă pe copil, știind cât de violent era bărbatul. Muncea ca un om mare și era pus la treburi grele. Dar nu spunea nu, încerca să-l mulțumească pe tatăl său ca să nu îl mai bată. Statul român a eșuat și de această dată, în misiunea de a-și proteja copiii.

Adolescentul ucis de propriul tată în Vaslui învăța bine și visa să meargă cu uratul. Nu a mai apucat

Deși trăia un coșmar alături de tatăl său, Andrei era extrem de cuminte, învăța bine și visa. Adeseori, copilul le spunea prietenilor săi că îi e dor de mama lui și recent, plănuia, alături de un prieten, să meargă cu uratul. Duminică, însă, tragedia la care toți se așteptau să se întâmple, s-a întâmplat. În timp ce tăia porcul și după ce a consumat mult alcool, tatăl s-a transformat în criminalul propriului fiu. Nici măcar când medicii încercau să îi salveze fiul, tatăl nu a schițat un gest de regret. Privea indiferent la lupta salvatorilor de a-l readuce în simțiri pe adolescentul de 14 ani.

„Știu că tatăl său, acest Gigel Manta, a luat-o pe bunica din Leoiști și au mers la centru și l-au luat acasă. Asistenta socială a mai monitorizat cazul, dar nimeni nu a putut să prevadă că el va face așa ceva. Era, într-adevăr, agresiv la băutură. Și parcă un pic dezechilibrat mintal, dar chiar și așa nu te așteptai să își omoare propriul copil”, a declarat primarul Temistocle Diaconu, potrivit vremeanoua.

Colegii de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, unde Andrei era elev în clasa a IX-a, dar și prietenii lui sunt în stare de șoc. Aceștia au transmis mesaje pe rețelele de socializare. „Andrei, să ne ierți că nu am făcut nimic pentru tine. Erai un băiat atât de cuminte și învățai bine, aveai toată viața în față. Plâng pentru că ți-am promis că de sărbători o să mergem împreună cu uratul. Erai și tu copil, Andrei, și trebuia să te bucuri de viață, nu să muncești ca robul la grajdul criminalului. Drum bun, prieten bun! Drum bun, colegul meu drag. Să mergi la mama ta, că îți era tare dor de ea”, i-a scris unul dintre prietenii săi.

coral