Criminalitatea sesizată în anul 2020 a scăzut cu peste 16% faţă de anul precedent, se arată în analiza activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, prezentată vineri.

"În cursul anului 2020, s-a înregistrat o scădere de 16,06 % a criminalităţii sesizate, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Distribuţia infracţiunilor sesizate, pe categorii de infracţiuni, a înregistrat următoarea dinamică: 62,56% sunt infracţiuni judiciare; 8,58% sunt infracţiuni economico-financiare; 28,58% sunt infracţiuni de altă natură', se arată în bilanţul prezentat de conducerea IPJ Cluj. 

Potrivit documentului, analiza situaţiei operative a anului 2020 a evidenţiat o scădere de aproximativ 10,02% a infracţiunilor contra patrimoniului, faţă de anul anterior, urmare a scăderii infracţiunilor de furt.

"Un trend descendent s-a înregistrat şi în cazul infracţiunilor stradale, fiind sesizate cu aproximativ 39% mai puţine infracţiuni de furt faţă de anul anterior, fiind realizate obiectivele prioritare, de a preveni şi combate criminalitatea stradală, prin apropierea de comunitate şi pregătirea antiinfracţională a acesteia. Din analiza datelor statistice rezultă faptul că activităţile de investigare a criminalităţii au condus la soluţionarea unui număr de 14.181 dosare penale, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 559 de persoane bănuite", se mai arată în bilanţ.

coral