Cristian Matei, primarul municipiului Turda a transmis un mesaj în care a anunțat că școlile din Turda sunt pregătite pentru a-i primi înapoi pe elevi.

„De mâine, toți elevii turdeni vor începe școala! Toate școlile și grădinițele din Turda sunt pregătite în acest moment să îi întâmpine pe copii.

Este un moment emoționant pentru toți cei implicați în sistemul de învățământ, dar și pentru elevi și părinți. După o lungă perioadă de timp în care cursurile s-au desfășurat online, în sfârșit revenim la normal!

Săptămâna aceasta s-au concentrat eforturile spre a se lua toate măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, astfel încât să se poată relua cursurile în cele mai bune condiții. Au fost organizate spațiile, s-au stabilit circuitele de deplasare, au fost asigurate materiale de curățenie, igienă și dezinfecție și tot ceea ce mai este necesar. Este important de reținut faptul că elevii și cadrele didactice vor avea obligația de a respecta anumite reguli, respectiv purtatul măștii în permanență și spălatul/dezinfecția mâinilor frecvent, cât și alte reguli care vor fi comunicate de către personalul fiecărei școli. Masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor.

Vă dorim tuturor mult succes și multă sănătate! Să dea Dumnezeu ca acest pas spre normalitate să se mențină și să reușim să punem capăt acestei pandemii. Să aveți un nou început de școală excelent!”

coral