CSM a finalizat, miercuri, dezbaterile privind o actiune a Inspectiei Judiciare impotriva Laurei Codruta Kovesi, care vizeaza comportamentul acesteia la sedintele cu procurorii din subordine.

Pronuntarea in cauza in care Kovesi este acuzata de inspectorii judiciari de manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului Justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu, a fost amanata pentru data de 24 iunie, se mentioneaza in ordinea de zi solutionata postata pe site-ul CSM.

Conform aceleiasi surse, in cazul celei de-a doua actiuni a Inspectiei Judiciare, in care este vizat si fostul procuror sef adjunct al DNA, Marius Iacob, a fost stabilit un nou termen pentru data de 18 septembrie, noteaza Agerpres.

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a reluat miercuri, dupa mai multe amanari, discutiile cu privire la cele doua rapoarte intocmite de Inspectia Judiciara in cazul fostului procuror-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

coral