Dacă în preajma sărbătorilor, mulți români își calculează până la ultimul leu, pentru anumite fețe publice ale țării banii nu contează. Astfel se face că, de Crăciun, Ion Țiriac a cheltuit 400.000 de euro, gest care a uimit mulți oameni având în vedere scopul acestor cheltuieli.

Ion Țiriac a cheltuit 400.000 de euro de Crăciun

Un apropiat al lui Țiriac a dezvăluit pe ce anume au fost cheltuiți acești bani, scopul fiind cu totul altul decât ceea ce își imaginează mulți oameni. După ce a reușit să scrie istorie în tenisul internațional, Ion Țiriac a reușit să devină unul dintre cei mai bogați oameni ai țării. Averea acestuia este estimată la aproximativ 1,3 miliarde de euro, iată că dar banii nu l-au făcut să uite de unde a plecat.

Deși discreția este una dintre trăsăturile omului de afaceri, actele sale de caritate au reușit într-un fel sau altul să iasă la iveală. Soarta unor oameni este una nefastă, iar asta nu l-a lăsat indiferent pe fostul sportiv. Pentru ca familiile nevoiașe să simtă spiritul sărbărtorilor, Ion Țiriac s-a implicat, astfel că masa de Crăciun a acestora să fie una îmbelșugată.

“S-au cumpărat alimente de peste 400.000 de euro. Mâncare caldă, precum sarmale, cozonaci, dar și carne și alte alimente. Fiecare pachet a avut o valoare de 100 de euro. Aproximativ 4000 de persoane au beneficiat de ajutor, mulți dintre ei vârstnici, proveniți din diferite sate din Moldova, care nu ar fi avut ce să pună pe masă. Ion Țiriac a făcut același gest și de Paște”, a declarat un apropiat al omului de afaceri, pentru playsport.ro.

Donează anual sume impresionante

Ion Țiriac nu este străin de astfel de acte de caritate, numai că acestea nu sunt extrem de dese sau mediatizate. În luna martie, despre acesta s-a scris că a oferit 2,6 milioane de euro, bani care au fost folosiți pentru a fi cumpărate alimente pentru 80.000 de familii. Tot acesta a ajutat și comunitatea din Spania atunci când a izbucnit pandemia, sprijinindu-i pe români cu alimente în valoare de 2 milioane de euro. A donat chiar și un avion Fundației Crucea Roșie pentru a ajuta la transportul bolnavilor. Magnatul donează anual, de mai bine de 25 de ani, 600.000 de euro unui orfelinat de copii, iar alți 700.000 unui cămin de bătrâni.

“Primul care nu știe ce valoare are banul înseamnă că nu îl merită”, i-a mărturisit Țiriac lui Ovidiu Ioanițoaia.

Țiriac ocupă de patru decenii funcția de ofițer în cadrul Ministerului de Interne, ieșind la pensie 1999, cu gradul de colonel. Fostul tenismen încasează 12.000 de lei, dar acesta nu și-a ridicat niciodată pensia. Magantul preferă ca banii să fie donați.

coral