Un român de 30 de ani a fost arestat în regiunea franceză Isère, după ce ar fi comis 186 de ori printr-o metodă inedită de înşelăciune. El reuşea să păcălească barierele de la intrarea pe autostrăzi prin aşa-numita metodă „trenuleţul”.

Un român, de 30 de ani, a fost arestat vineri, 4 martie, în regiunea Isère. El este suspectat că a forţat de 186 de ori bariera la staţiile de taxare de pe autostradă. Timp de mai multe săptămâni, jandarmii din La Verpillière (Isère) au încercat să dea de urma unui automobilist care folosea tehnica "trenuleţul" la staţiile de taxare din Nord-Isère şi Ain.

Suspectul a fost interceptat în comuna La Tour-du-Pin. Brigada motorizată din La Verpillière a fost chemată la faţa locului în urma unei plângeri din partea companiei de autostrăzi Area.

Aceasta din urmă deschisese un dosar pentru fraudă împotriva unui şofer român de camion cu platformă, înmatriculat în Bulgaria, care folosea metoda „trenuleţul", o tehnică ce constă în lipirea vehiculului de cel plasat chiar înaintea sa pentru a profita de bariera ridicată şi a trece fără să plătească.

Amendă, restituirea prejudiului şi închisoare Românul a fost interceptat la volanul camionului său. El a fost reţinut pentru fraudă şi eliberat a doua zi, în aşteptarea procesului. Vehiculul său a fost confiscat.

Tânărul în vârstă de 30 de ani va trebui să răspundă pentru faptele sale pe 1 iulie, în faţa tribunalului judiciar din Bourgoin-Jallieu. El riscă o amendă mare, restituirea contravalorii taxelor de autostradă neplătite, precum şi o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit companiei de autostrăzi, suspectul a forţat poarta de taxare de 186 de ori, provocând un prejudiciu de aproape 20.000 de euro, relatează Le Dauphiné. În viitorul apropiat, în Normandia, poliţia nu va mai fi nevoită să urmărească acest tip de comportament.

La sfârşitul anului 2024, maşinile vor putea trece fără să se mai oprească la cabina de taxare pe autostrăzile A13 şi A14, care leagă Parisul de Normandia, deoarece trecerea lor va fi detectată de senzorii din staţiile de taxare, a anunţat compania de autostrăzi Sanef în decembrie 2021.

 

coral