Fostul bodyguard Ioan-Vasile Pui a depus o sesizare la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție care îl vizează pe luptătorul Benjamin Adegbuyi. În plângere, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției care au judecat procesul lui Adegbuyi sunt acuzați că au făcut tot posibilul pentru a-l scăpa pe luptător de închisoare.

În urmă cu câțiva ani, luptătorul K1, Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron, a primit 7 ani şi 6 luni de închisoare în procesul de fond, dar a fost achitat de magistrații Înaltei curți de Casație și Justiție.

Magistrații l-au achitat chiar dacă Tribunalul Alba şi Curtea de Apel Alba Iulia îl condamnaseră la 7 ani şi 6 luni de închisoare. Judecătorii instanţei supreme au mai achitat trei inculpaţi, arată Gazeta de Cluj. 

”Admite recursurile declarate de inculpaţii Bota Gheorghe, Ardelean Alin Ionuţ, Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron şi Măgurean Bogdan Cristian împotriva deciziei penale nr.125/A/2012 din 24 octombrie 2012 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia Penală. Casează, în parte, decizia recurată şi, în parte, sentinţa penală nr.35 din 06 februarie 2012 pronunţată de Tribunalul Alba şi, rejudecând: În baza art.11 pct. 2 lit. a raportat la art. 10 lit. c Cod procedură penală dispune achitarea inculpatului Adegbuyi Benjamin Adekunle Miron pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 20 Cod penal raportat la art. 174, 175 lit. şi Cod penal cu aplicarea art. 75 lit. a Cod penal şi art.321 alin.2 Cod penal cu aplicarea art. 75 lit. a Cod penal”, arată minuta ÎCCJ. 

Bătaia a avut loc în 2009, în noaptea de 14 spre 15 iunie, în Clubul Yax din Cîmpeni, județul Alba. Acolo ar fi avut loc o altercație în care a fost implicat și luptătorul K-1 Benjamin (Benny) Adekunle Miron Adegbuyi. Un tânăr, însoțit de prietenă și de câțiva invitați, a venit în club pentru a-și sărbători ziua de naștere, numai că totul s-a transformat într-un scandal sângeros căruia i-a căzut victimă unul dintre bodyguarzii localului.

Acesta a încercat să aplaneze conflictul, declanșat în jurul orei 3.00, după ce prietena unuia dintre viitorii inculpați ar fi fost abordată și bruscată de un bărbat, dar a primit un pumn în plină figură care l-a doborât.

Bodyguardul Ioan-Vasile Pui a mers, împleticindu-se, la baie, pentru a se spăla de sânge. Numai că peste el au năvălit Benjamin Adegbuyi și trei prieteni de-ai săi, care l-au lovit, cu bestialitate, cu pumnii și picioarele.

„Au scos-o apoi pe partea vătămată din baie. Au trântit-o la pământ în fața intrării în baie. I-au aplicat din nou lovituri peste corp cu pumnii și cu picioarele lăsând-o în stare de inconștiență. Înainte de a se încheia incidentul, în timp ce partea vătămată era la pământ, au venit pe rând și i-au mai aplicat câte o lovitură cu piciorul, lăsând-o inconștientă la pământ și plină de sânge”, s-a precizat în rechizitoriu.

coral