Un șofer beat și drogat a făcut prăpăd noaptea trecută în comuna argeșeană Băbana, o localitate situată la 15 kilometri de Pitești. Mașina condusă de bărbatul în vârstă de 34 de ani, după o cursă sinuoasă de mai mulți kilometri, s-a oprit într-o alta, parcată pe podețul din fața unei case. Zgomotul a fost atât de puternic încât a scos mai mulți locuitori din case.

Cine a sunat la poliție și ce le-a spus șoferul autorităților

Păgubitul a fost cel care l-a extras pe șofer din mașina care declanșase toate airbag-urile frontale. Tot păgubitul a fost cel care a anunțat poliția. “L-am întrebat dacă a pățit ceva… N-a putut să-mi spună decât că a fost la o petrecere și că se duce acasă… În rest, nu am putut să mă înțeleg cu el”, a spus acesta.

Nici sosirea polițiștilor nu a avut darul să lămurească lucrurile, cum de a ajuns la 15 kilometri de casă. Confuz total, aproape să leșine, bărbatul de 34 de ani le-a spus polițiștilor că a fost la o petrecere și a consumat alcool.

Ce au descoperit polițiștii când au percheziționat mașina

La percheziția autoturismului, aceștia au descoperit într-o punguță și o cutie neagră, mai multe prafuri susceptibile de a fi droguri. Prafurile au fost ridicate și au fost anunțați cei de la antidrog.

Șoferul a fost transporta de o ambulanță SMURD la spitalul județean, unde a rămas peste noapte, sub supraveghere medicală. În paralel, i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei și dacă a consumat substanțe psihotrope. În funcție de rezultatele care vor ieși, polițiștii ar putea cere reținerea lui pentru 24 de ore. Bărbatul va fi acuzat de conducere sub influența alcoolului și drogurilor, urmat de un accident, și ar putea fi arestat.

coral