Atunci cand achizitionezi un plan de gazduire domeniu, trebuie sa gasesti un nume relevant pentru website-ul tau. Totusi, acest proces nu este atat de simplu precum pare. Daca utilizezi un nume greu de memorat sau dificil de tastat, majoritatea vizitatorilor nu vor reveni. Pe langa asta, numele domeniului iti poate influenta pozitia in motoarele de cautare. Altfel spus, acesta reprezinta imaginea ta pe internet si are un rol important in procesul ulterior de dezvoltare. Iata ce poti face pentru a crea o denumire corespunzatoare!

Foloseste un nume de brand

Daca vrei sa-ti infiintezi un SRL, atunci acesta are nevoie de o denumire specifica industriei in care te afli. Drept urmare, poti sa utilizezi o combinatie de cuvinte care ar putea reprezenta un brand. Foloseste un dictionar de sinonime si un generator de nume, deoarece aceste unelte iti vor oferi mai multe idei.

De asemenea, poti crea cuvinte noi, precum cei de la Google, Yahoo sau Facebook. Pentru a fi sigur ca alegi o denumire unica inainte de a achizitiona serviciul de gazduire domeniu, verifica daca nu exista deja o marca inregistrata pentru aceasta.

Asigura-te ca denumirea este usor de pronuntat

Traim intr-o era a informatiei, in care exista din ce in ce mai mult continut pe internet. Din acelasi motiv, oamenilor le este foarte usor sa uite ce pagini acceseaza. Pentru a rezolva aceasta problema, alege o denumire simpla.

Aceasta ar trebui sa fie usor de pronuntat si sa nu includa cifre sau cratime. Caracterele pot duce la confuzie si nimeni nu-si doreste sa piarda timp pentru a-si aminti care era varianta corecta.

Foloseste extensia corecta

Fiecare extensie oferita de firmele de gazduire domeniu este construita cu alt scop in minte si cea aleasa de tine trebuie sa aiba legatura cu publicul tinta. Spre exemplu, este clar ce referire face o denumire de tipul .club, .restaurant, .pizza sau .dance. Totusi, nu este necesar sa utilizezi o varianta atat de specifica. In schimb, denumirile care au legatura cu o anumita zona geografica sunt mai adecvate.

Daca publicul tau se afla in Romania, cel mai bine ar fi sa folosesti o denumire de tipul .ro. In cazul in care iti desfasori activitatea intr-o alta tara, alege extensia tarii respective. Pentru publicul international, poti folosi domeniul .com.

Adauga cuvinte cheie in domeniu

Pe langa performantele serviciului de gazduire domeniu, cuvintele cheie joaca un rol important in optimizarea SEO. Desi un domeniu creat dintr-o singura fraza probabil este deja luat, poti sa-ti folosesti imaginatia si sa alegi cuvinte de legatura sau variatii ale denumirii initiale. Fii atent la lungime si incearca sa nu depasesti 15 caractere. 

Te gandesti sa utilizezi numele sau prenumele tau? Desi nu este o varianta potrivita pentru magazinele clasice, in mod sigur poti face asta daca vrei sa-ti construiesti un blog si sa vinzi produse digitale sau serviciile personale. Dispui si de posibilitatea de a face o combinatie cu alte cuvinte, care sa faca referire la subiectul nisei tale.

Cat de importanta este denumirea website-ului inainte de achizitia serviciului de gazduire domeniu?

Desi numele unui website joaca un rol important in branding, nu trebuie sa pierzi foarte mult timp in acest proces. Un nume generic, care face referire la industria in care activezi, este suficient pentru a putea obtine rezultate pe termen lung. Urmeaza sfaturile de mai sus si alegerea acestuia va deveni mai simpla! coral