Dacă ar fi să te gândești la unul dintre cele mai iconice articole cool din ultimii 15 ani, cu siguranță ți-ar veni în minte și rucsacul de vânătoare. Acest tip de rucsac a fost mereu la modă, purtat și de bărbați și de femei. Cu siguranță este un articol destul de cool, un accesoriu care merge foarte bine la ghete sau cizme din piele.

Creșterea popularității rucsacului se datorează și designerilor care au produs cele mai interesante modele ce pot fi purtate pe scară largă: ca echipament militar, de sport, camping, la vânătoare, în drumeții sau călătorii. După cum deja ai observat și vedetele le poartă: la sală, la cumpărături, la muncă, în călătorii sau chiar în oraș. Asta arată clar că rucsacurile sunt incredibil de practice mai ales când ești mereu pe drumuri, în mișcare și reprezintă accesorii foarte bune și interesante. Nu există o modalitate mai grozavă de accesorizare pentru a avea un stil casual cool, mereu în tendințele modei.

Rucsacul de vânătoare poate fi un produs suficient de elegant pentru a fi purtat și în oraș. Rucsacurile pot fi în diferite variante, de diferite dimensiuni, fabricate din piele sau alte materiale. Rucsacurile mici sunt elegante, reprezintă piese de tranziție grozave de la zi la noapte, pot fi purtate la diferite ținute vestimentare. Rucsacurile medii sunt foarte practice, mai ales pentru oamenii care au de transportat multe lucruri și nu preferă gențile care se țin doar pe un umăr. Rucsacurile supradimensionate sunt potrivite pentru vacanțe sau călătorii, sunt rezistente și durabile, au multe compartimente pentru depozitarea lucrurilor necesare.

Dacă ești pasionat de vânătoare sau un veteran de călătorie mai experimentat, probabil că apreciezi lucrurile de calitate, când vine vorba de echipamentul necesar pentru a evada din "lumea reală". În general, când mergi într-o călătorie vei avea nevoie cu siguranță de un rucsac încăpător. Pentru asta cel mai bine este să investești într-un rucsac de calitate care să fie practic și confortabil de purtat în spate. Există foarte multe accesorii care pot fi transportate ușor într-un rucsac, care îți pot face călătoria mai ușoară. În plus, rucsacul tău se va umple pe parcursul călătoriei și cu suveniruri, pe care le vei achiziționa pe parcurs. Ca atare, sunt foarte bune rucsacurile mari, care au multe spații de depozitare și care arată interesant.

Cum alegi rucsacul pentru călătoria ta? Există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a alege un rucsac și anume: capacitatea acestuia care este măsurată în general în litri, destinație, climă, nivel de activitate și altele. Dacă faci o călătorie mai îndelungată probabil ar trebui să optezi pentru un rucsac mai mare, care să fie de cel puțin 50-60 de litri. Destinația contează și clima, pentru că dacă vei avea nevoie de îmbrăcăminte mai groasă îți trebuie și un rucsac mai mare.

Dacă de-a lungul traseului vei fi foarte activ, trebuie să ai un rucsac practic și ușor de dus în spate. Există rucsacuri incredibil de bine organizate, cu foarte multe compartimente, în care pot fi depozitate diferite lucruri necesare în călătorie. Atunci când ești pe drum trebuie să te simți confortabil, de aceea rucsacul trebuie să fie destul de ușor, pentru a te putea bucura de numeroasele oportunități și experiențe care îți vin în cale. Prin urmare, trebuie ales întotdeauna un rucsac relativ mare, dar care să nu-ți creeze stres, să nu aibă o greutate mare și în plus să fie comod pentru a fi dus în spate.

Un lucru foarte important este să ții cont de destinație când alegi tipul de rucsac. Poți ține cont și de brand, de anumite caracteristici, mai ales că în prezent există o multitudine de modele în ceea ce privește astfel de echipamente și accesorii montane sau de vânătoare. Are mare importanță unde faci călătoria, dacă mergi la vânătoare sau doar într-o excursie de câteva zile. Este bine să ai în vedere și sezonul, dacă este cald sau rece, dar și traseele pe care le vei face.

Spre exemplu poți alege un rucsac de vânătoare din țesătură Oxford care este multifuncțional, se aseamănă cu un rucsac militar. Are mai multe compartimente, care oferă suficient spațiu pentru depozitarea lucrurilor necesare. Este dintr-o țesătură specială, foarte rezistentă la apă și durabilă în timp, suficient de puternică pentru a face față la mediile exterioare dure. Are compartimente de depozitare, buzunar frontal și buzunare laterale.

Foarte practic și elegant este rucsacul de vânătoare din piele naturală (ex. din piele de bovină) în culori diferite – maro închis, maro roșcat, verde sau negru. Este frumos, versatil și elegant. Cureaua din spate este reglabilă. Are buzunare frontale și laterale în care se pot păstra lucrurile la îndemână, cum ar fi muniția și diferite accesorii.

Pentru călătoriile obișnuite sunt recomandate rucsacurile cât mai compacte, care sunt ușoare, iar pentru trasee mai dificile ar trebui alese produsele care au o structură mai aerodinamică. Dacă nu este neapărat necesar să iei cu tine multe lucruri, renunță să iei un rucsac foarte mare, pentru că acesta va fi destul de greu și îți va crea presiune la nivelul umerilor, coloanei vertebrale sau a spatelui. Pentru a te simți mai confortabil, alege un rucsac în funcție de conformația corpului, care să nu fie greu și obositor de purtat pe traseu. Există rucsacuri ce au bretele care se adaptează formei anatomice a corpului și care au chingi de reglare a încărcăturii.

Indiferent de alegere, este clar că nu există geantă care să fie mai perfectă pentru toată lumea și pentru fiecare călătorie decât un rucsac de vânătoare. coral