Președintele României, Klaus Iohannis, a publicat marți o fotografie cu el de când avea vârsta de 17 ani. Șeful statului a marcat în acest fel Ziua Copilului și a stârnit numeroase reacții pe internet.

Cum arăta Klaus Iohannis la 17 ani

În fotografia pe care a publicat-o, Klaus Iohannis apare la vârsta de 17 ani cu o mină serioasă, îmbrăcat la costum cu cravată. În comentariile la această imagine, multe persoane l-au numit pe șeful statului ”chipeș”, în timp ce alții au publicat ironii și chiar critici.

”Erați și sunteți foarte chipeș, domnule președinte!”, ”Ați fost un fecior foarte frumos! Frumos sunteți și acum” și ”O determinare şi o seriozitate care se văd încă din copilărie. Pe fața dvs scria de atunci «Preşedinte»”, au scris unele persoane. Alții au preferat comentarii cu umor sau ironie: ”Terminator ai fost de mic”, ”Seamănă cu Arnold Schwarzenegger”, ”Mereu cu zâmbetul pe față! Emanați atât de multă fericire!”, ”Îmi imaginez vocea de copil cum vorbeați rar” și ”Încă nu aveați cele 6 case din meditații la fizică”.

Klaus Iohannis, făcut cu ou și cu oțet pe internet

Klaus Iohannis nu a scăpat nici de critici. Unii i-au reproșat că nu îi pasă cu adevărat de copiii din România, pentru că nu este părinte. Alte persoane i-au atras atenția că a uitat să le ureze ”La mulți ani” celor mici în această postare. Alții l-au acuzat chiar că a vândut copii – ceea ce șeful statului a negat în urmă cu ceva timp.

“A venit echipa domnului Ponta şi a minţit că eu aş fi traficat copii, că aş fi vândut copii, că acei copii pe care i-a înfiat o familie de canadieni la începutul anilor ’90 ar fi fost duşi acolo pentru organe şi alte prostii. Este aceasta o minciună ordinară (…). M-am interesat de acei copii, cu toate că nu era în niciun fel treaba mea, ar fi fost eventual treaba instituţiilor statului. M-am interesat şi am aflat cu certitudine de 100% că acei copii sunt bine merci, sunt oameni adulţi, sunt la casele lor, unii dintre ei chiar cu copii lor, şi această afirmaţie a fost o mare minciună ordinară. Pot să dovedesc acest lucru pe care l-am spus cu acte”, a spus Klaus Iohannis.

Motivul pentru care Klaus Iohannis nu are copii

Pe vremea când era primar al Sibiului, Klaus Iohannis a dezvăluit de ce nu are copii. El și soția lui s-au îndrăgostit după ce o perioadă au fost doar prieteni, în timpul facultății. Carmen Iohannis avea 22 de ani, iar președintele avea 24 de ani. Ulterior, s-au căsătorit, dar nu au devenit părinți.

”Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, spunea la acea vreme Klaus Iohannis. coral