Primele patru tramvaie noi, model Astra Imperio, fabricate în România, au început din această săptămână să circule pe străzile din Cluj-Napoca. Un astfel de tramvai costă 1,9 milioane de euro bucata şi sunt dotate cu internet wireless, camere de supraveghere şi sistem POS de achiziţionare a biletului cu cardul.

Tramvai de 1,9 milioane de euro   1,9 milioane de euro costă un astfel de tramvai, a anunţat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.  Primăria a semnat un contract cadru pentru 24 noi tramvaie cu SC Astra Vagoane Călători SA – proiect cu finanţare europeană în valaoare de circa 40 de milioane de euro.

Acestea vor continua să fie livrate succesiv, până la finalul anului următor. „Componenta verde de mobilitate urbană a reprezentat o linie cheie de finanţare în exerciţiul 2014-2020 al Uniunii Europene, motiv pentru care am urmărit să atragem cât mai multe fonduri europene pentru mijloace de transport ecologice precum tramvaiele sau autobuzele electrice. Obiectivul Primăriei este ca întreaga flotă de transport public a oraşului să fie electrică până în 2028”, a precizat Emil Boc.   

CITEȘTE ȘI:

Noile tramvaie Astra vor circula pe străzile Clujului începand de miercuri
 

coral