Din acest an Dejul va avea autobuze electrice pentru transportul in comun. Primele autobuze au ajuns deja la Dej zilele trecute, iar autoritatile locale au inceput deja probele tehnice si procedurile de punere in circulatie. In acelasi timp, continua lucrarile la noua autobaza Transurb. Totul a fost finantat din fonduri europene.

Conform Primariei Dej, livrarea celor 20 de autobuze electrice pentru municipiul nostru este estimata a  se incheia pana in luna august a acestui an. Noile autobuze sunt produse de compania turceasca Karsan in colaborare cu BMW, iar garantia acestora este de doi ani sau 200 000 de kilometri.

Schimbarea parcului auto al Transurb este in componenta celor sase proiecte europene pe mobilitate urbana in valoare de 45 de milioane de euro, pe care Primaria Dej le are deja in derulare.

Astfel, pe langa asfaltarea strazilor din oras, in cadrul proiectului s-au cumparat 14 autobuze electrice de marime medie si 6 de capacitate mica. Mai mult, se vor extinde liniile de transport in comun, atat in cartierul Mulatau, in zona Parcului Balnear Toroc, in Ocna Dej dar si spre noul magazin Kaufland, pentru ca locuitorii sa aiba un acces cat mai facil spre supermarketul care se deschide joi.

coral