Platforma WordPress a fost conceputa in asa fel incat sa permita oricarei persoane sa-si creeze un business online. Totusi, aceasta necesita resurse specifice si poate solicita intensiv un pachet de shared hosting. O incarcare lenta afecteaza rata de conversie si duce ulterior la pierderi in vanzari. Din acelasi motiv, exista sanse mari sa nu poti ocupa un loc satisfacator in paginile cu rezultate ale cautarilor in Google. Vestea buna este faptul ca poti face oricand o schimbare. Iata ce pasi sa urmezi!

Schimba planul de gazduire WordPress actual

WordPress functioneaza pe orice server care suporta PHP, dar cele mai recomandate pachete sunt cele cu LiteSpeed. Spre deosebire de Apache, aceasta tehnologie este de pana la 4 ori mai rapida si creste performantele cu pana la 55%. Totul se intampla fiindca exista mai mult CPU si un alt numar de procese. Furnizorul de hosting este cel responsabil de livrarea datelor, astfel incat trebuie sa te asiguri intotdeauna ca timpul de raspuns este bun si beneficiezi de spatiu SSD. Acesta nu functioneaza pe baza de citire mecanica (spre deosebire de stocarea HDD), ceea ce inseamna ca informatia este livrata instant.

Implementeaza un plugin pentru caching

Memoria cache reprezinta o copie identica a datelor de pe website. Aceasta functie este utila pentru vizitatorii care au accesat deja o pagina, deoarece nu vor mai astepta dupa o solicitare noua. Serverul de gazduire WordPress stocheaza fisierele in memoria RAM si ii ajuta pe cei care le-au accesat deja sa le gaseasca imediat. Anumite elemente de continut, cum ar fi logo-ul, sunt prezente pe fiecare pagina si risipesc latimea de banda atunci cand sunt incarcate de fiecare data. Prin urmare, memoria cache este solutia potrivita pentru a rezolva aceasta problema si pentru a crea o experienta de navigare placuta.

Exista numeroase plugin-uri de cache pentru WordPress, dar acestea sunt alternative premium sau nu au integrate toate functiile de care s-ar putea sa ai nevoie. Pe de alta parte, LSCWP este un modul all-in-one si permite imbunatatirea performantelor in mod gratuit. Asigura-te ca minimizezi elementele CSS, HTML si JavaScript. In felul acesta, vei curata codurile de caractere si acestea vor fi mai usor de citit, ceea ce inseamna ca vei beneficia de o viteza superioara.

Sterge elementele care incarca spatiul

Poti folosi oricate plugin-uri doresti pe serverul de gazduire WordPress, dar tine minte faptul ca acestea nu sunt intotdeauna compatibile intre ele si consuma din memorie. Asadar, atunci cand ai instalat prea multe, efectele vor fi negative. Sterge atat modulele, cat si temele pe care nu le mai folosesti. Pe langa faptul ca ocupa spatiul, vor cauza buguri si pot duce chiar la brese de securitate. Alte elemente importante sunt fisierele media, deoarece acestea trebuie redimensionate. Poti face asta cu un software specific, fara sa pierzi din calitate.

O alta posibilitate este sa instalezi Lazy Load, care permite incarcarea doar atunci cand fotografia este vizibila pe ecran. Indiferent de preferinte, planul de gazduire WordPress actual poate influenta viteza si rezultatele obtinute pe termen lung. Prin urmare, acesta trebuie sa fie ales cu grija!

 

 

 

 

 

 

 

  coral