O familie din Huedin și-a închiriat garsoniera unui bărbat, fără să-l verifice înainte, și s-au trezit cu cel mai periculos traficant de droguri din zona Clujului, un individ arestat în trecut de celebrul Traian Berbeceanu, în perioada în care conducea Brigada Antidrog din Alba Iulia.

Familia a fost văzut pe site -ul Electrica faptul că chiriașul avea mari restanțe și cînd au mers la apartament au descoperit pungi și saci din plastic în care încă se mai aflau droguri. Au sunat imediat la poliție, înțelegând că problema lor nu erau restanțele la utilități, scrie ziare.com.

Chiriașul a semnat un contract pe 4 luni, din decembrie 2019 și până în aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire a înțelegerii.

Acesta a prezentat acte de identitate emise în altă țară decât România. Oamenii de bună credință i-au încredințat omului casa și și-au văzut de treabă, încântați că omul își plătea la timp chiria. Acesta a adunat restanțe și la întreținere, dar și la utilități. Proprietarii au intrat în apartament după ce au spart ușa, iar acolo au găsit chiar și droguri. Pe masa din sufragerie au fost găsite inclusiv recipiente din plastic pline cu pastile de culoare albă și tot felul de ustensile folosite pentru porționare. 

Poliția a fost chemată și anchetatorii au găsit mai multe mucuri de țigară, dar și un bon fiscal de la o cunoscută cafenea din Cluj. Supuse testelor ADN, aceste probe i-au condus pe polițiști la Gabor Orlando Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de ”legale” și cannabis din zona Clujului. Acesta a mai fost reținut în trecut după o amplă anchetă, denumită Operațiunea Transilvania, condusă atunci de Traian Berbeceanu.

Orlando a fost condamnat cu suspendare și a plecat din România, unde a continuat să comită infracțiuni. În Spania, Germania și Italia este cercetat pentru jaf, falsificare de formulare de plată cu funcție de garanție și uzurpare de calități oficiale.

În România el se ascundea în chiria din Cluj-Napoca, folosind acte false. 

El a refuzat să conlucreze cu anchetatorii, iar în fața judecătorului a spus că a închiriat garsoniera întrucât soția sa era însărcinată și nu mai putea fuma în casă, având nevoie de un loc de refugiu. 

Acesta a fost condamnat la 4 ani și 2 luni de închisoare, dar la Curtea de Apel din Cluj i-a fost redusă pedeapsa la 3 ani și 4 luni de închisoare în regim de detenție.

coral