Un dulap metalic poate fi o solutie ideala pentru cei care intampina probleme legate de organizare in firma. Totusi, fiecare model este construit intr-un mod diferit, iar spatiul interior nu este intotdeauna suficient. Iata ce pasi sa urmezi pentru a evita supraincarcarea!

Creeaza o lista cu obiectele amplasate

Inainte de a decide care este cel mai bun mod de organizare, este important sa faci diferenta intre informatiile esentiale si cele nefolositoare. Spre exemplu, poate in biroul tau exista raporturi de lucru sau date confidentiale ale angajatilor. Companiile care lucreaza cu un numar redus de clienti mai pot avea si diverse fisiere cu informatii despre acestia.

Toate aceste date trebuie pastrate, deoarece le accesezi in mod constant. Cu toate acestea, nu ai nevoie intr-un dulap metalic de nimic ce nu este de actualitate. Asadar, poti arunca foile pe care nu le-ai mai citit de luni de zile sau notitele legate de sarcinile de lucru. Este recomandat sa aduci interiorul la un nivel minimalist, fiindca asa vei obtine cele mai bune rezultate.

Pastreaza o parte din informatii in mediul online

Aplicatiile care gazduiesc fisiere pot fi considerate birouri suplimentare, deoarece calculatorul iti permite sa ajungi la ele in orice moment. Din acelasi motiv, nu mai esti obligat sa ai la dispozitie toate informatiile in format fizic.

In schimb, vei economisi mult timp folosind un serviciu de stocare cloud. De asemenea, reusesti sa indepartezi de pe rafturi ceea ce nu mai este esential si interiorul mobilierului metalic capata un aspect mai placut. Pe de alta parte, nu trebuie sa te bazezi pe aceeasi strategie in totalitate.

Alege un dulap metalic suficient de incapator pentru lucrurile amplasate si care sa nu cedeze din cauza obiectelor voluminoase. Modelele cu 2 rafturi au masurile de 600x500x800 mm si suporta o greutate de pana la 40 de kilograme. Acestea par mici la prima vedere, dar o companie aflata la inceput de drum nu are nevoie de mai mult. Pretul de achizitie al unui astfel de produs este de doar 818,99 lei. Daca te-ai hotarat sa alegi un model clasic, opteaza pentru unul cu usi tip tambur. Acesta dispune de 4 rafturi reglabile pe inaltime si are masurile de 1000x420x1950mm.

Foloseste mape si dosare

Cu cat exista mai multe hartii intr-un dulap metalic, cu atat organizarea devine mai dificila. Din fericire, dosarele te ajuta sa treci prin etapa de sortare mai usor. Acestea pot fi amplasate in functie de categorii si subcategorii. Spre exemplu, costurile se pot imparti intre platile catre furnizori, facturi si echipamente.

O alta solutie ar fi sa folosesti mape colorate. Daca hartiile sunt marcate cu o data anume, opteaza pentru o ordine cronologica. Poti dispune de mai multa securitate prin intermediul unui seif amplasat in partea superioara. Acesta impiedica accesul neautorizat la date si poate fi incuiat in mod separat.

Ce sa faci daca nu iti ajunge spatiul din dulap?

In situatia in care un singur produs nu este suficient de incapator, cea mai simpla metoda prin care sa obtii mai mult spatiu este sa achizitionezi altul. Nu este necesar sa platesti pretul intreg pentru asta, deoarece un magazin online ca Office Class iti pune la dispozitie mai multe modele de dulap metalic la oferta. In plus, ai posibilitatea de a efectua plata in rate fara dobanda. Alege-ti acum modelul preferat si poti beneficia de un set de 5 bibliorafturi cadou pentru a-ti organiza actele din birou.

Articol realizat de www.iagency.ro

  coral