Un clujean care a vrut să cumpere un apartament în Gheorgheni s-a trezit după numai 24 de ore că proprietarul cere cu 13.000 de euro mai mult. 

”65 mp, 3 camere, bloc vechi, cat de cat în stare buna. 142.000 euro, adică 2184 euro/mp.

La cateva ore, proprietarul avea deja 50 clienți interesați, 2 pagini pline în agenda. Avea deja o oferta de 135.000 euro cash și 145.000 cu credit.

Cand am mers sa vizionez, mă simțeam ca la interviu, veneau unu cate unu, așteptau în fața blocului sa intre la vizionare.

A 2 -a zi îmi scrie proprietarul, ca in urma discuțiilor cu agenții imobiliari valoarea corecta ar fi 155.000 eur. Suprafața de fapt era 60 mp, după verificare, adică 2583 euro/mp.

Ce sa mai zici..”, a explicat Mihai, pe Reddit, potrivit Știri de Cluj.

Cei care au comentat au dat vina pe IT -iști, agenții imobiliari și presa, care umflă prețurile. 

”Vad doua tipuri de comentatori si "miroase foooarte ciudat":

– oameni care vorbesc ( fara dovezi ) despre cozi de zeci de oameni pentru un ap comunist de 40 de ani vechime si supraevaluat cu 50%

– oameni care dau vina pe IT-isti, dar ignora faptul ca TREI SFERTURI sunt cumparatate cu banii CASH

Miroase a agenti care posteaza pe aici in ideea ca Redditul este foarte frecventat de catre IT-isti iar acestia trebuie putin "agitati" pentru ca au putere de cumparare si poate poate "musca momeala".

"Caritasul Imobiliar" de la Cluj trebuie mereu alimentat cu "crește, crește" precum laptele care fierbe…

Romanii din strainatate si cei din județele vecine care si-au legat economiile la Cluj pacaliti de propria lăcomie nu au voie "sa se trezeasca" pentru ca dacă încep sa renunte la "investiții" atunci toata specula imobiliara pica…”. coral