Protejarea locuinței pe durata vacanței nu mai trebuie să fie o provocare. Cu ajutorul tehnologiei, astăzi puteți pleca liniștiți oricât doriți, iar casa va fi în siguranță. În cele ce urmează, vă vom da câteva sfaturi utile, astfel încât să descurajați infractorii să vă viziteze locuința. Sperăm să vă fie de folos!

<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

Discreție

Una dintre cele mai bune variante prin care vă puteți proteja locuința pe timpul cât sunteți plecați este discreția. Este de preferat să știe cât mai puține persoane unde veți pleca și pentru cât timp, mai ales dacă acele persoane au adresa dumneavoastră. De asemenea, când postați pe rețelele de socializare, niciodată nu folosiți funcția de localizare, cu atât mai mult pentru adresa de acasă. O persoană rău intenționată ar putea vedea imaginile de acasă, ar avea adresa la dispoziție și ar ști că ați plecat în vacanță. Este ca o invitație pentru infractori,

Ajutor de la persoanele de încredere

În cazul în care aveți animăluțe sau plante mai sensibile și doriți să vă asigurați că vor fi îngrijite perfect, cel mai bine este să apelați la cineva de încredere. Ar fi de preferat să fie o persoană din familia apropiată sau extinsă ori cel mai bun prieten. Nu este o idee bună să angajați o persoană să curețe locuința cât timp sunteți plecați, deoarece poate atrage atenția în vreun fel sau poate din neatenție ar uita o ușă neîncuiată ori un geam deschis.

Camere de supraveghere

Dacă vreți să scăpați de griji, tehnologia vă vine în ajutor. Astfel, cele mai utile sunt camerele de supraveghere. Acestea nu doar vor înregistra anumite incidente, dar pot contribui la prevenirea unor furturi. De obicei, infractorii se descurajează la vederea camerelor de supraveghere, mai ales dacă sunt unele antivandal, pe care vor încerca fără succes să le distrugă. Vă recomandăm atât camere de supraveghere pentru exterior, dar și unele pentru interior, wireless sau cu fir, în funcție de preferințe și de particularitățile locuinței.

Sistem de alarmă

Un sistem de supraveghere poate fi dublat de un sistem de alarmă. Acesta se poate declanșa în momentul în care simte mișcare sau când s-a intrat forțat în casă, pe ușă sau geam. Puteți atașa numeroși senzori unui sistem de alarmă, astfel încât să vă bucurați de siguranță sporită. În plus, puteți contracta și serviciile unei firme de pază, iar în momentul în care se va declanșa alarma, un echipaj va veni în cel mai scurt timp la locuință (de regulă în câteva minute).

Sistem smart home

Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre sistemele smart home. Acestea pot fi extrem de utile pe perioada cât sunteți departe de locuință. Din când în când, puteți aprinde lumina, televizorul, jaluzelele, astfel încât să dați impresia că sunteți acasă. Dacă infractorii stau la pândă sau știu că ați plecat, vor fi descurajați când vor vedea lumina și vor auzi muzică sau alte zgomote.

Dacă vreți să achiziționați echipamente speciale pentru siguranța casei, vă sugerăm să intrați pe site-ul DABSTORE!

sursa foto: www.dabstore.ro coral