De multe ori, din cauza situației financiare sau din diferite motive, mulți dintre români aleg să își achiziționeze un autoturism la mâna a doua. Așadar, acestea au devenit foarte populare în țara noastră, în ultimii ani. Ei bine, dacă ai decis să îți cumperi un astfel de autovehicul, trebuie să știi și cum verifici online istoricul unei mașini second-hand.

Cum verifici online istoricul unei mașini second-hand

Ei bine, după cum v-am spus, din ce în ce mai mulți români își cumpără mașini la mâna a doua, iar unii dintre cei care le vând mai au obiceiul să ”umble” la kilometrajul acestora. Așadar, este bine ca atunci când vrem să cumpărăm un autoturism second-hand, să verificăm istoricul acesteia.

De asemenea, este important să menționăm faptul că, istoricul se poate verifica online, iar pentru asta există atât servicii plătite, dar și gratuite. Noi îți vom spune în următoarele rânduri care sunt acestea și cum puteți verifica istoricul mașinii.

Servicii plătite carVertical

Mai întâi o să vorbim despre serviciile de verificare a istoricului unei mașini, pentru care trebuie să plătim. Dacă te afli printre cei care nu au mai folosit această modalitate, un raport prin carVertical îți va oferi o serie completă de informații, precum:

istoricul de service al mașinii;

fotografii din istoricul vehiculului (dacă există);

defecțiuni frecvente raportate la modelul pentru care faci verificarea;

raportul de daune ascunse;

dacă mașina a avut mai mulți proprietari;

de asemenea, poți vedea dacă kilometrajul a fost modificat;

dacă mașina a fost furată

alte informații utile despre autovehiculul respectiv.

Înainte de a cumpăra o mașină la mâna a doua, este foarte important să verificați aceste aspecte. Potrivit unui studiu din 2019, media kilometrilor dați înapoi la mașini este de peste 60.000 de kilometri.

De asemenea, este important să menționăm că un astfel de istoric nu poate fi modificat sau falsificat, în consecință, cu ajutorul unui raport îți vei putea face o părere despre mașina pe care urmează să alegi.

Cum verifici gratuit istoricul unei mașini second-hand

De asemenea, cei care vor să achiziționeze o mașină second-hand, pot accesa serviciul gratuit de verificare online al istoricului auto de pe site-ul oficial al Registrului Auto Român. Cu toate acestea, spre deosebire de metoda plătită, aici se poate verifica istoricul unei mașini doar dacă acesta a trecut cel puțin o dată pe la RAR. Așadar, în acest mod puteți obține informații despre mașină doar în cazul în care aceasta a fost verificată Registrul Auto Roman. Iată ce informații poți obține despre un autovehicul second-hand din meniul ”Istoric vehicul” de pe site-ul RAR:

Activitățile derulate la Registru Auto Român

Numărul de kilometri înregistrați de odometrul automobilului (km regăsiți în baza de date RAR sau a stațiilor ITP autorizate)

Existența și valabilitatea cărții de identitate a vehiculului

Date tehnice și de identificare

Gradul de poluare

Valabilitatea Inspecției Tehnice Periodice.

Atenție! Datele oferite pe site-ul celor de la RAR sunt valabile începând de la data la care acestea au fost introduse in sistem. Dacă mașina este adusă din afara țării, nu puteți fi siguri că datele sunt reale. coral