Există o mulţime de motive pentru care să alegi piese originale VW şi să nu cumperi piese de schimb sau second hand. Spre deosebire de piesele la mâna a doua, cele care poartă inscripţia OEM (Original Equipment Manufacturer) sunt acoperite de garanţie împotriva deteriorării sau defectelor.

<!–[if gte vml 1]>

<![endif]–>

Dacă alegi piese de schimb sau la mâna a doua, nu doar că nu beneficiezi de garanţie, dar pui în pericol buna funcţionare a autoturismului tău. Piesele de schimb sunt concepute pentru a funcţiona pe o gamă variată de automobile, astfel încât s-ar putea să nu se potrivească perfect cu modelul tău de Volkswagen. Acest lucru îţi poate aduce mai multe pagube decât beneficii. Alege întotdeauna piese auto VW originale care poartă inscripţia OEM.

Volkswagen este un producător german de automobile – Scurt istoric al companiei

Compania a fost înfiinţată în anul 1937 şi are sediul în Wolfsburg. În 1938, Ferdinand Porsche a proiectat primul şi cel mai cunoscut model al companiei: Volkswagen Beetle. Acest model a ajutat mult la dezvoltarea brandului Volkswagen, dar şi a pieselor sale auto. Acest lucru s-a întâmplat atât în timpul celui de-al doilea război mondial, cât şi după încheierea acestuia.

După încheierea războiului, Beetle I, aşa cum ajunsese să fie numit, a fost introdus în Regatul Unit prin soldaţii care au adus aceste maşini cu ei. VW Beetle a ajuns şi în Statele Unite în anul 1949. În 1950, compania Volkswagen a lansat modelul Beetle II, denumit formal VW Bus. Brand-ul şi-a extins gama în 1961 odată cu lansarea modelelor tip III. În 1964, Volkswagen a cumpărat concernul Auto Union, o asociere de diferite companii printre care şi Audi. Aceasta achiziţie a fost foarte benefică pentru dezvoltarea companiei Volkswagen în 1973, când vânzările creşteau tot mai mult.

Modelul Dasher (cunoscut şi că Passat) a fost primul model din seria celor noi lansate. Maşina avea caroserie sedan cu două şi patru uşi. A urmat apoi modelul Scirocco, un coupe sport, lansat în 1974. Acest model a fost produs până în 1992, pentru ca în 2008 să apară un nou model. Volkswagen Golf a fost lansat în 1974, înlocuind astfel modelul Beetle. Jetta, o maşină mică de familie a fost lansată în 1979. Vânzările companiei de automobile Volkswagen au început să scadă în 1980, dar vânzările piese VW originale erau în creştere. Compania a lansat modelul Fox, o maşină compactă, în timp ce în 1988 a fost lansat modelul Corrado, o maşină sport.

În 1994 a fost lansat un nou model Beetle care are aceeaşi structură ca şi maşina retro. Acest model a fost denumit Volkswagen Beetle Concept One. Pe toată perioada de fabricare a maşinilor, piesele originale VW au fost în continuă căutare. În prezent, acestea sunt disponibile şi în mediul online. În 2002, Volkswagen a lansat modelul Touareg. Acest tip de SUV a câştigat un premiu important acordat de revista Motor Trend în 2004. În tot acest timp, piesele Volkswagen au ajuns să fie din ce în ce mai populare şi mai accesibile. Printre alte modele populare ale mărcii Volkswagen sunt incluse GTI-ul şi Tiguan-ul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  coral