Alexandru Cumpanasul, unchiul Alexandrei, fetita omorata de Gheorghe Dinca in Caracal, a explicat ieri seara la Romania TV, ca parintii fetei au fost audiati absurd de politie.

Mai precis fara niciun document, politia din Caracal i-a informat pe parintii Alexandrei sa se prezinte la sectie pentru a da niste explicatii in dosarul in care se afla.

Conform lui Cumpanasu, reprezentatii Politiei au cerut parola telefonului fetei ucise cu brutalitate de Dinca, dar si explicatii pentru care sa justifice de ce a fost portat numarul ei de telefon in alta retea.

Desi, vehement, au specificat ca nu se vor parte civila in dosar, politia din Caracal, a terminat audierea cu aceeasi intrebare, parintii raspunzand ferm ca nu doresc acest lucru.

Iata declaratia lui Alexandru Cumpanasu si motivele incredibile pentru care bietii oameni au fost chemati la sectie

“Aseara, aceasta familie, acesti parinti, au fost anuntati de doi politisti, fara nicio hartie, fara nimic, ca trebuie sa mearga a doua zi la Politie pentru o declaratie.

Nu li s-a comunicat motivul audierii (…) Cand au ajuns la Politie, au aflat ca au fost chemati pentru a fi intrebati care este parola telefonului fetei pentru ca nu sunt in stare sa sparga smartphone-ul Alexandrei.

Parintii Alexandrei, cu foarte mult bun simt, foarte retinuti in relatia cu exteriorul, au explicat ca avea 15 ani, respectau intimitatea. Al doilea lucru pe care si-au dorit sa-l stie a fost de ce era portat numarul de telefon al Alexandrei.

Ei bine, asta a fost decizia familiei, incluzandu-ma si pe mine, intr-o disperare de cauza, cand anchetatorii nu reuseau sa localizeze acest telefon. Atunci, am decis sa portam numarul de telefon pentru a vedea pe Google Drive care a fost traiectoria telefonului.

Din ce motive nu a functionat, nu stiu. Colegii Alexandrei au incercat acest lucru, cu acordul tatalui. Pe ei ii interesa de ce s-a portat numarul si sa le dea parola de la telefon.

Al treilea lucru, daca vor sa se constituie parte civila in acest dosar, iar raspunsul a fost ca nu se vor constitui parte pentru ca nu vorbim de moarte contra bani”, a declarat Alexandru Cumpanasu la Romania TV. coral