Magistrații Tribunaului Cluj au decis reabilitarea lui Mișca Ionel Bogdan, condamnat în urmă cu câțiva ani. Mișca a făcut parte din gruparea interlopă condusă de clujeanul Vlad Țepeș.

” Admite cererea de reabilitare formulată de condamnatul M. I.B., şi în consecinţă: În baza art.166 C.penal, dispune reabilitarea judecătorească asupra pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.211/11.07.2008 a Tribunalului Arad, rămasă definitivă prin decizia penală nr.4545 din 15.12.2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit art.537 C.pr.pen., după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se vor face cuvenitele menţiuni pe hotărârea prin care s-a pronunţat condamnarea pentru care s-a constatat reabilitarea. În temeiul art.275 al.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 03.05.2022”, arată soluția pe scurt a instanței.

În 2005, Ioan Pop, fiul sefului Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Cluj, si un prieten de-al sau, Ionel Bogdan Misca, au fost arestati preventiv pentru 20 de zile. Ulterior, Misca a fost condamnat la închisoare, arată Gazeta de Cluj.

Ofițerii de la Crima Organizata au stabilit ca cei doi cereau o taxa de protectie de 400 de euro pe luna de la fiecare bar mai aratos din municipiu. Conform unor surse, practic numai bodegile erau ocolite… Potrivit anchetatorilor, cei doi faceau parte din acelasi grup de santajisti, arestati in cazul Cazinoul Chio, in care a fost cercetat, in libertate, si comisarul Aurel Balint, subordonat al tatalui lui Ioan Pop.

„In fapt, s-a stabilit ca Ioan Pop si Bogdan Misca, impreuna cu Vlad Alexandru Tepes, Adalbert Valentin Sule si Alexandru Remus Szabo au santajat mai multi patroni de localuri din municipiu, cerandu-le o taxa de protectie de 400 de euro pe luna. Cei doi au fost audiati, dar, desi exista declaratii la dosar potrivit carora au impus, prin santaj, angajarea lor legala, ei nu au recunoscut acest lucru”, aratu reprezentantii politiei clujene în 2005.

coral